Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Voorbeschouwing Polyclose

Voorbeschouwing Polyclose

KLAES – STANDNR. 1426

Digitaliseren is een sleutelwoord in de maakindustrie

Klaes ontwikkelt al jaren innovatieve softwareoplossingen voor raam- en deurfabrikanten, serrebouwers en andere maakbedrijven en ook voor de handel bieden de specialisten de nodige softwareoplossingen. 

Klaes trade is het klassieke softwarepakket dat eenvoudig aan elk bedrijfstype afgestemd kan worden. Het basisproduct is een oplossing voor de verdeler, die met de gegevens van de leverancier werkt en daar nog enkele eigen aspecten, zoals de montage, aan toevoegt. Verder is er een pakket voor de zelfstandige distributeur met verschillende gebruikers, die zelf de baas wilt zijn over de data en daarom bewust geen gegevens van leveranciers vermeldt. Tot slot zijn er nog de grote bedrijven met veel gebruikers, waarbij de software vaak gekoppeld wordt aan een eigen CRM. 

Klaes webtrade is een onlineversie, waarbij de gebruiker bij het invoeren strikter gestuurd wordt en er bewust geen ‘complexe’ details gevraagd worden. Verdelers kunnen er offertes, bestellingen en facturen mee maken, natuurlijk ook met hun eigen adresgegevens en artikelbeheer. De buitendienstmedewerkers kunnen de tool gebruiken om op locatie offertes te maken en de klant zo onmiddellijk informatie te geven over alle prijzen. De internet based oplossingen van Klaes werken vanuit een centrale database, die gemakkelijk geactualiseerd kan worden. Klaes webtrade vereist geen speciale hardware. Een normale browser volstaat.

Het dashboard in Klaes webtrade visualiseert automatisch alle belangrijke informatie over de projecten voor de gebruiker.

Klaes cloud trade combineert het beste van beide werelden. Bij deze hybride oplossing kan immers de volledige functionaliteit en de variabele schaalgrootte van Klaes trade gebruikt worden en dat samen met de voordelen van Klaes webtrade, zoals de centrale databank, de eenvoudige toegang en de continue updates.

Meer informatie vindt u op: www.klaes.de

BUVA – STANDNR. 1112

Innovaties voor de kunststof industrie

BUVA, dé leverancier voor de bouw en de kozijnindustrie, komt naar Polyclose om het zeer uitgebreide assortiment voor kunststof ramen en -deuren in de schijnwerpers te zetten: het zijn bewezen producten en innovatieve ontwikkelingen. Daarvoor ontvangt de specialist de bezoekers in een aangename woonkamersfeer.

Kunststof PreSet

Als gevolg van onder andere de regels rondom BIM en BENG, veranderende bouwprocessen én de invoering van de nieuwe Wet kwaliteitsborging voor het bouwen, moeten zeer hoge prestaties gehaald én aangetoond kunnen worden. De kunststof PreSet van BUVA, een uitgebreide selectie hang- en sluitwerk voor kunststof ramen en deuren, voldoet aan die eisen: van deurscharnieren en –sloten tot cilinders, deurgarnituren en draaikiepbeslag. Dankzij deze PreSet zijn klanten verzekerd van één fabrikant, één leverancier en één garantiepartner voor hun hang- en sluitwerk, onderdorpels, ventilatieroosters en hardglas ramen.

In een fijne woonkamersfeer ontvangt BUVA zijn bezoekers en toont er bewezen producten en interessante innovaties.

Nog meer innovaties

Bij BUVA beweegt er echter nog meer. Zo is er een nieuw assortiment aluminium profielen, waardoor het glas van de zijlichten kan doorlopen tot op de IsoStone® onderdorpel. Bovendien zet BUVA hard in op een verbeterde aansluiting van de IsoStone® onderdorpels op het stelkozijn. Er werd tevens een nieuwe sluitplaat met sluitkom ontwikkeld, die volledig in de onderdorpel verzonken is, waardoor het rubber onder de deur zijn vorm behoudt en wind en water buiten houdt. De extra lage versie van de onderdorpel is ideaal voor vlakke profielseries, onder meer voor projecten waar de onderdorpel niet in de grond ingebracht kan worden. En dit zijn nog maar een paar van de recente innovaties van BUVA. Afspraak op Polyclose voor meer nieuwigheden.

LOCRA – STANDNR. 1103

ÉÉn aanspreekpartner voor interieur en exterieur

Raamafwerking, venstertabletten, deurpanelen, dakgootbekleding, gevelafwerkingen en zelfs tuinschermen en terrasplanken – je vindt het allemaal bij LoCra en dat wordt ook op Polyclose nog eens duidelijk in de verf gezet.

Interieurtoepassingen

LoCra interieur bestaat uit een assortiment van afgewerkte, voorgevormde uitbekledingen voor ramen, muurlijsten, rolluikkasten uit vochtwerend groen MDF V313, bekleed met een kunststof renolit folie. Met de Lignodur® topline LD 36 en masterline LD 40 biedt de firma vensterbanken in verschillende modellen, breedtematen en kleuren. Dankzij een assortiment deurpanelen kan ook elke deur op maat ontworpen en gepersonaliseerd worden. Een speciaal ontwikkelde productietechniek zorgt ervoor dat de folie in de flexibele uitlijning van de groeven doorloopt, wat het deurpaneel een extra dimensie geeft.

LoCra levert de Lignodur terrafina® terrasplanken die uitblinken door een eenvoudige montage. Nieuw zijn de Lignodur terrafina® lounge SUPERSIZE terrasplanken.

Exterieurtoepassingen

LoCra is tevens de aangewezen partner voor een aantal buitentoepassingen met een assortiment gevel- en dakgootbekledingen, geassembleerd uit Tricoya® Extreme. Dit unieke plaatmateriaal, gekoppeld aan de Accoya®-technologie van geacetyleerde houtvezels, heeft een superieure dimensiestabiliteit en uitstekende duurzaamheid, zelfs onder de meest veranderende weersomstandigheden. Deze panelen worden afgewerkt met een UV-bestendige renolit-folie of conventionele, watergedragen lakken. De Lignodur terrafina® terrasplanken, tot slot, zijn barst- en splintervrij, maar onderscheiden zich vooral door een ingenieus klik- & klemsysteem, dat een eenvoudige en snelle montage toelaat. Nieuw zijn de Lignodur terrafina® SUPERSIZE terrasplanken. Die combineren het esthetische aspect van hout met het populaire tegelformaat van vandaag. De LIGNOGUARD-coating maakt dit product zeer vlekbestendig en onderhoudsvriendelijk.

Meer informatie vindt u op: www.locra.be

3E DATENTECHNIK GMBH – STANDNR. 1798

De digitalisering binnen de raamproductie in hoogste versnelling

ERP-softwarepakket 3E-LOOK van 3E Datentechnik GmbH integreert allerlei processen voor de raamproductie en -handel en brengt die digitaal in kaart. 

Dit resulteert in betere prestaties, een verhoogde betrouwbaarheid en ‘lean manufacturing’. Dankzij de feedback van de klanten kan het softwarehuis deze oplossing continu verder optimaliseren. Zo krijgt men via een nieuwe module ‘materiaalbeheer’, gekoppeld aan de capaciteitsplanning, toegang tot alle data en functionaliteiten, die nodig zijn om snel en nauwkeurig alle opdrachten tijdig uit te voeren, zelfs als er gewerkt wordt met deelleveringen. Aan de hand van data in verband met productie, voorraadbeheer, logistiek, montageplanning en nacalculatie worden alle facetten van het bedrijf ruim en diepgaand in kaart gebracht. Gebruikers krijgen via een App vanop afstand toegang tot alle data en zo kunnen ook digitale leveringsbonnen verstuurd worden, waardoor ook dat gedeelte van het proces volledig papierloos kan gebeuren.

WEB-SALES is een online-software die voortdurend met 3E-LOOK communiceert en ervoor zorgt dat alle processen tussen fabrikant en handel papierloos gebeuren.

Vooral voor de handel werden heel wat nieuwe elementen toegevoegd. Zo worden met 3E-LOOK TRADE offertes, aanvragen, bestellingen en bijkomende elementen tot en met de montage digitaal verwerkt en gevisualiseerd. Voor de fabrikanten werd WEB-SALES ontwikkeld, een online-software die voortdurend met 3E-LOOK communiceert en ervoor zorgt dat alle processen tussen fabrikant en handel papierloos en efficiënter kunnen verlopen. Bestellingen en andere gegevens worden zo onmiddellijk in het systeem ingevoerd: geen dubbel werk meer voor handelaar en fabrikant. Dat kan zelfs op locatie via smartphone of tablet. Toegang tot het internet is de enige vereiste.

Meer informatie vindt u op: www.3e-it.com

ORGADATA – STANDNR. 1114

Veelzijdigheid is hét kenmerk van de digitale allrounder voor de raamfabrikanten

Bij Orgadata investeren ze al jaren tijd en geld in een continue optimalisatie van Logikal. Deze software vormt het hart van het IT-gebeuren bij raamfabrikanten, deurproducenten en gevelbouwers, die hiermee hun producten plannen en produceren: van ontwerp over calculatie, offerte, engineering en werkvoorbereiding tot de intelligente aansturing van de machine. De database van Logikal is zeer uitvoerig en wordt continu onderhouden. Deze omvat de producten van de bekendste fabrikanten van profielen en beslag, maar ook van glas en accessoires, alles met up-to-date technische informatie, prijzen en beschikbaarheid. 

Logikal ondersteunt het volledige proces. Machines worden direct vanuit de software aangestuurd. Orgadate lanceert de nieuwste versie: LogiKal 12 (Beeld: Jakob Prößdorf)

LogiKal 12

Op Polyclose kan men kennismaken met de nieuwe versie LogiKal 12, die door de ontwikkelaars volledig opnieuw gecreëerd werd. Het projectcenter werd helemaal vernieuwd. Bij het invoeren wordt gebruik gemaakt van een 3D-visualisatie en ook het bedieningsconcept werd verbeterd. Er werd veel aandacht besteed aan de look & feel, want de software ziet eruit als MS-Office. Toch moet men zich niet laten afschrikken door de veranderingen, want wie met de vorige versie kon werken, zal probleemloos met deze LogiKal 12 overweg kunnen.

Logikal MES

‘Logikal MES’ (Manufacturing Execution System) is de ideale uitbreiding. Bij elke machine en individuele werkpost staat een scherm, waarop precies af te lezen is, wat er gebeurt. Op die manier ligt de nadruk op een papierloze productie. Logikal MES verzamelt eveneens alle gegevens van dat productieproces digitaal, waardoor alles met één simpele druk op de knop beschikbaar is.

Meer informatie vindt u op: www.orgadata.com

ALUK – STANDNR. 1600

Trends in innovaties vertalen

De R&D-afdeling van AluK zet trends om in innovatieve oplossingen. Zo presenteert de fabrikant op Polyclose onder meer nieuwe design- en configuratiemogelijkheden voor het ultraslanke ‘Infinium’ schuifdeursysteem. Een nieuwe vlakke dorpel zorgt voor een esthetisch zicht zonder onderbreking op vloerniveau en een eenvoudige (de)montage van de vleugel zonder breekwerk in het plafond. 

Het vleugelloze design van ‘Clara by AluK’ laat tot 15 % meer licht binnen.

Dankzij de nieuwe wielsets kan dit systeem met een verhoogd vleugelgewicht tot 400 kg uitgevoerd worden en is zelfs de zwaarste Infinium schuifdeur nog steeds gebruiksvriendelijk. Vanaf nu is er ook een monorail versie beschikbaar en kunnen er zelfs tot zes vleugels toegepast worden. Met een 90º openschuivende hoek kan elke leefruimte moeiteloos verbonden worden. Daarnaast biedt AluK ook een configuratie waarbij de glaspartijen in een hoek van 90° samenkomen zonder gebruik te maken van een hoekprofiel.

‘Clara by AluK’ ramen

In nauwe samenwerking met AGC ontwikkelde AluK ook een uniek raamconcept met een volledig glazen vleugel, dat tot 15 % meer licht binnenlaat en voor een grenzeloze overgang tussen binnen en buiten zorgt. Dit raamsysteem verenigt de transparantie, toegankelijkheid en openheid van een glazen raam met alle voordelen van een draaikiep- of draairaam. De raamvleugels zijn gemaakt zonder oneffenheden en randen. Functionele onderdelen, zoals beslag en afdichtingen, worden verborgen met elegant geëmailleerd glas, beschikbaar in een uitgebreid RAL-kleurenpalet. ‘Clara by AluK’ ramen zijn ook nog eens uiterst energiebesparend, ze voldoen aan alle lage energie- en passiefhuisstandaarden en scoren hoog op het vlak van akoestiek en inbraakwerendheid.

Meer informatie vindt u op: www.aluk.com

DR. HAHN – STANDNR. 1440

Nieuwe rollenband scharnieren voor kunststof- en aluminium deuren

Met het oog op Fensterbau Frontale én Polyclose hebben ze ook bij Dr. Hahn in Mönchengladbach niet stil gezeten. Zo werden opnieuw verschillende nieuwe rollenband scharnieren voor kunststof- en aluminium deuren ontwikkeld. 

KT-RKN/RKV en KT-RN/RV

De nieuwe rollenband scharnieren Hahn KT-RKN en KT-RKV voor kunststofdeuren zijn de kleinste scharnieren in het gamma. Ondanks de smalle vormgeving van slechts 18 mm dragen ze toch probleemloos deuren tot 90 kg (tweedelig) en 120 kg (driedelig). De grotere rollenband scharnieren Hahn KT-RN en KT-RV hebben een diameter van 22 mm. Afhankelijk van de profieluitvoering dragen de tweedelige varianten deuren tot 120 kg, de driedelige tot 160 kg. Deze rollenband scharnieren zijn geschikt voor zowel linkse als rechtse deuren en beschikbaar in alle RAL-kleuren, maar ook in EV1 (zilver geanodiseerd).

Hahn KT-RN en KT-RV zijn grotere rollenband scharnieren voor kunststofdeuren. Voor de Nederlandse markt werd het gamma uitgebreid met de Rollenband NL.

VL-Band AT en rollenband scharnier NL

De R&D-afdeling ontwikkelde ook Hahn VL-Band AT, een eenvoudig te verwerken verdekt liggend scharnier voor aluminium deuren. De deurvleugel kan gemakkelijk geïntegreerd worden en zit ook meteen aan het kader vast. Dit scharnier is in zes richtingen verstelbaar: traploze horizontale als verticale verstelling +/- 4 mm en aandruk verstelling +/- 1,5 mm. Verder is er een specifieke oplossing voor de Nederlandse markt, waar vooral kunststofdeuren met zeer smalle profielen gebruikt worden. De ‘Rollenband NL’ is in 6 richtingen verstelbaar en ook leverbaar in EV1 (zilver geanodiseerd). Het werd uitvoerig getest bij SKG en kreeg een 2 sterren label.

Meer informatie vindt u op: www.dr-hahn.nl

Pallazzo – STANDNR. 1608

Nieuwe zonwering en aluminium zijwand voor terrasoverkapping

Met een partner als Pallazzo kan je je klant altijd wel een geschikt lamellendak of een ideale terrasoverkapping bieden. De LOUNGE® is een dak met 135° roteerbare lamellen, dat tegen de gevel aangebouwd of vrijstaand gemonteerd wordt. Dankzij de extreem hoge sterkte en de robuuste afwerking van de lamellen kunnen afmetingen tot 6 x 4 m gerealiseerd worden. 

Het paradepaardje is de kubistische terrasoverkapping Pallazzo SQOPE®. Die wordt gekenmerkt door een strak en symmetrisch ontwerp met dakliggers die recht liggen, in de constructie geïntegreerd zijn en zo van buitenaf niet zichtbaar zijn. Dankzij innovatieve technologieën is het mogelijk om overkappingen met een vrije overspanning tot maar liefst 7 meter en een diepte tot 4,5 meter te realiseren.

Pallazzo introduceert de Laquno® zonwering.

Met een lamellendak of terrasoverkapping van Pallazzo ervaart de consument de charmes van elk seizoen in eigen tuin. Daarvoor zorgen een hoogwaardige LED verlichting, de Pallazzo FLOWZZ® screens en de glazen schuifwand Pallazzo INVIGO PRO®. Nieuw is de wind- en waterbestendige zonwering Laquno® met acryldoek, die op het dak van de overkappingen gemonteerd wordt en de warmte tegenhoudt. 

Een andere innovatie is de Pallazzo Pareda®. Dit is een aluminium zijwand aan één of meerdere zijden van de terrasoverkapping, die zorgt voor privacy of beschutting tegen de weersomstandigheden. De consument kan kiezen uit een vlakke wand of een variant met horizontale of verticale lijnstructuur. Ze kunnen naadloos in het frame van de terrasoverkapping geïntegreerd worden.

Meer informatie vindt u op: pallazzoveranda.nl

MACO – STANDNR. 1480

Creatie en innovatie: oplossingen voor elk probleem en elke situatie vinden

De vragen uit de markt gaan vandaag de dag over onder andere ventilatie, bediening van het raam op afstand, toegangscontrole, het bieden van veiligheid en communicatie met de huis- of gebouweigenaar. MACO heeft voor elk van deze aspecten een oplossing, waarbij de fabrikant keek naar het gebruiksgemak én het gemak van de verwerker.

Open deur

De deur is prominent aanwezig in de gevel van een woning. Veiligheid en het slim openen en vergrendelen van die deur zijn thema’s die bij de fabrikanten en de gebruikers spelen. Mechanische of motorische bediening van de deur, in combinatie met Smart Home apps, verhoogt het comfort aanzienlijk. 

MACO zet op Polyclose ook de meerpuntssloten van de Protect Excellent reeks met hun lichte en stille bediening in de kijker. 

MACO zet ook de meerpuntssloten van de verschillende Protect reeksen (Basic – Premium – Excellent) met hun lichte en stille bediening in de kijker.

Naast het tegengaan van het kromtrekken van de deur bieden deze sloten verschillende opties, waaronder de mechanische (Z-TF), halfmotorisch (A-TS) en volmotorische (M-TS) bediening. Op het vlak van de schuifdeuren pakt MACO onder meer uit de MOVE, die synoniem staat voor snelle en eenvoudige installatie, vrije vormgeving en seriematige productie.

Smart Home

De bewoners informeren bij een poging tot inbraak, de verwarming aansturen, controleren of ramen open of in kiepstand staan, deuren bedienen vanop afstand, …, dankzij verschillende sensoren, al dan niet met kabels via Smart Home oplossingen, kan MACO dit allemaal mogelijk maken. Slim gebouwbeheer en energie-efficiëntie zijn daarbij de sleutelwoorden.

Meer informatie vindt u op: www.maco.eu

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details