Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Voorkom houtrot aan uw kozijnen!

Voorkom houtrot aan uw kozijnen!

Het vervangen van het houtwerk ligt in dit geval voor de hand, maar is erg tijdrovend en kostbaar, weet Bertjan Janssen van Doorn van Ventistone. Zijn bedrijf bedacht een doeltreffende en kostenefficiënte oplossing: een steenvezel dorpelprofiel dat de kozijnen niet alleen beschermt tegen weersinvloeden, maar ook ventileert. “Dankzij ons dorpelprofiel worden de kwetsbare kozijndelen duurzaam beschermd en de onderhoudsinterval verlengd, zonder risico op houtrot of verfgebreken.”

Het Ventistone dorpelprofiel wordt gemaakt van hoogwaardig steenvezel, dat niet alleen zeer duurzaam is, maar ook vochtongevoelig en onderhoudsarm.

Het Ventistone dorpelprofiel wordt gemaakt van hoogwaardig steen­vezel, dat niet alleen zeer duurzaam is, maar ook vochtongevoelig en
onderhoudsarm. Bovendien kan het materiaal net zo fraai worden afgelakt als hout, waarmee een uniforme kozijnuitstraling wordt geborgd.

“Het dorpelprofiel wordt ventilerend op de liggende delen geplaatst”, vertelt Janssen van Doorn. “Door te contramallen langs de kozijnstijlen worden verbindingen door een simpele detailwijziging drooggezet. Speciale afstandhouders in combinatie met een dampopen verflaag tussen het profiel en kozijn, garanderen een optimale ventilatie. Hierdoor blijft het natuurlijke (lage) houtvochtgehalte in stand en maakt houtrot geen kans.”

Voor de montage kan men vertrouwen op de innovatieve en gepatenteerde Ventistone Kliklijm; een speciale verlijmende afstandhouder die een snelle en duurzame hechting garandeert.

Het Ventistone dorpelprofiel wordt met name toegepast in de renovatiemarkt. Maar ook in nieuwbouwsituaties (Concept III/IV kozijnen) biedt het dorpelprofiel voordelen. Denk bijvoorbeeld aan een lage onderhoudsinterval, uitstekende brandvertragende eigenschappen én een fraaie uitstraling. “Samen met onze klanten inventariseren wij graag welke maatregelen nodig zijn voor de duurzame bescherming van hun kozijnen”, aldus Janssen van Doorn.

“De dorpelprofielen worden vervolgens naar wens in standaardlengtes of op maat/kleur geleverd. Een gratis Ventistone profielmeter biedt schilders, glaszetters en de timmerindustrie gemak, tijdwinst en precisie bij het inmeten van de profielen. Voor de montage kunnen zij bovendien vertrouwen op onze innovatieve en gepatenteerde Ventistone Kliklijm; een speciale verlijmende afstandhouder die een snelle en duurzame hechting garandeert.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details