Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Voorkom koudebruggen tussen raam en gebouwschil
FrameTec Bt en ProfielTec BT zijn uitgerust met een laag in glasvezelweefsel, waardoor ze direct gepleisterd, behangen of geschilderd kunnen worden.

Voorkom koudebruggen tussen raam en gebouwschil

BT-profielen kunnen gepleisterd, behangen of geschilderd worden

Luchtdichtheid is cruciaal voor lage energie en passiefbouwprojecten, zowel in nieuwbouw als renovatie. Koudebruggen moeten dan ook te allen tijde vermeden worden. Stadur biedt oplossingen, die perfect voldoen aan de steeds strenger wordende eisen op het vlak van thermische isolatie, om warmte- en koudebruggen tussen ramen en gebouwschil te voorkomen bij hefschuifsystemen, hoge ramen en de montage van dorpels (ProfileTec) alsook bij kaderverbredingen, de montage van rolluikkasten en de aansluiting van venstertabletten (FrameTec). Dankzij een speciale deklaag met glasvezelweefsel (BT) kunnen de profielen direct gepleisterd, behangen of geschilderd worden.

Stadur (Hammah), één van de grootste en meest innovatieve fabrikanten van sandwichpanelen in Europa, bouwde in 2009 een fabriek in Karstädt/Brandenburg, specifiek ingericht voor de extrusie van kunststofpanelen. Daar wordt onder meer het hoogwaardige kunststof Stadurlon, een ontwikkeling in samenwerking met BASF, geproduceerd. 

Deze kunststof kan bij een temperatuur van -20° C tot +120° C gebruikt worden. Dit geldt voor de ProfileTec en FrameTec sandwich­elementen voor de productie van kaderverbredingen om gaten en pijlers te overbruggen. Maar, ook voor de montage van rolluikkasten en de aansluiting van venstertabletten: deze worden aan beide kanten met een deklaag uit deze Stadurlon bekleed. 

Stadurlon FrameTec kan gebruikt worden voor kaderverbredingen, maar ook voor de montage van rolluikkasten en de aansluiting van venstertabletten.

Profilec en FrameTec

Terwijl Stadurlon ProfileTec een ideale oplossing is voor hefschuifsystemen, hoge ramen (tot aan de grond) en de montage van dorpels, wordt Stadurlon FrameTec gebruikt voor kaderverbredingen, de montage van rolluikkasten en de aansluiting van venstertabletten. 

“Beide producten zijn leverbaar in verschillende hoogtes tot 500 mm en in lengtes tot 7000 mm”, stelt Marc Nickel, sales manager bouw voor Duitsland en de Benelux bij Stadur. 

“Naast de uitstekende thermische isolatie bieden deze ontwikkelingen nog heel wat andere voordelen voor de gebruiker. Zo neemt het materiaal bijna geen water op (< 1,5 %) en is het volledig rotvrij. De panelen zijn ook licht, wat de handling ten goede komt. Ze kunnen gemakkelijk bevestigd worden zonder speciaal gereedschap, voorboren of deuvelen. De buitenste lagen uit Stadurlon kunststof, 2 mm dik, zijn in verschillende tinten beschikbaar en tussenin steekt, naast geëxtrudeerd polystyrolschuim, een speciale laag uit StadurFoam. We kunnen deze oplossingen op aanvraag ook in een andere dikte en met een andere afwerking, bijvoorbeeld met een houtdecor, leveren. De StadurFoam-laag kan variabel gepositioneerd worden, waardoor de montage aangepast kan worden voor het vastschroeven van de verschillende types profielsystemen.”

Stadurlon ProfileTec is een ideale oplossing voor de vaste installatie van hoge ramen (tot tegen de bodem) en hefschuifdeuren op betonnen vloeren en de montage van dorpels.

BT-versie – een multitalent

Stadur investeert continu in deze producten, met name in de ontwikkeling van optimalisaties en nieuwe oplossingen, maar ook in het testen van de materialen, bijvoorbeeld om de markt een maximale zekerheid op het vlak van stabiliteit en dichtheid te garanderen. 

“Zo werden bouwelementen met onze FrameTec kaderverbredingen, raamprofielen, schroeven en bevestigingsbeugels aan een reeks testen onderworpen.” Deze elementen werden met succes getest volgens de ift-norm MO-02/1 2015-06, de ETB-norm 1985-06 en DIN 4103-1:19840. 

Uit andere testen bleek dan weer de uitstekende dichtheid met een luchtdoorlaatbaarheid klasse 4 volgens DIN EN 12207 en een slagregendichtheid klasse A9 volgens DIN EN 12208. 

“Deze sandwichelementen worden gekenmerkt door een drukvastheid van meer dan 1000 kg/lm, een buigsterkte van meer dan 3,1 Mpa en een uitstekende uittrekwaarde verticaal tot 6310 N en horizontaal tot 2815 N. Die zorgen voor een nauwkeurige en vlakke aansluiting voor elk profiel”, zegt John Thume, product manager FrameTec en ProfileTec bij Stadur. 

“Beide profielen kunnen ook in een speciale BT-versie geleverd worden, die direct gepleisterd, behangen of geschilderd kunnen worden. Als de kaderverbredingen en wand rondom op eenzelfde manier afgewerkt zijn, creëert men namelijk een prachtige uitstraling. De FrameTec BT en ProfileTec BT profielen worden bekleed met een glasvezelweefsel met uitstekende waarden op het vlak van hechting en treksterkte.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details