Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Voorkom koudebruggen  tussen raam en gebouwschil

Voorkom koudebruggen tussen raam en gebouwschil

Luchtdichtheid is cruciaal voor lage energie en passiefbouwprojecten, zowel in nieuwbouw als renovatie. Koudebruggen moeten dan ook ten allen tijde vermeden worden. Met ProfileTec en FrameTec van Stadur kan je perfect voldoen aan de steeds strenger wordende eisen op vlak van thermische isolatie, om warmte- en koudebruggen tussen ramen en gebouwschil te voorkomen bij onder meer kaderverbredingen, de aansluiting van venstertabletten, hefschuifsystemen en deurdorpels.

Stadur, opgericht in 1982, is vandaag de dag één van de grootste en meest innovatieve fabrikanten van sandwichpanelen in Europa. De firma uit Hammah produceert en verdeelt onder meer sandwichelementen voor ramen, deuren en gevels, douche-elementen voor badkamers, bedrukbare panelen voor visuele communicatie en sandwichpanelen voor de automobielsector en industrie. Het familiebedrijf in de tweede generatie biedt een breed scala standaardversies, maar ook op maat gemaakte sandwichpanelen tot de afmetingen van 14.000 x 3.200 mm. Dankzij een grote verscheidenheid aan kernen en oppervlaktebehandelingen  kunnen ze flexibel inspelen op de wensen van de klanten.

Dankzij de variabele vormgeving krijgen de klanten ook een optimale ontwerpvrijheid voor individuele oplossingen. In 2009 bouwde Stadur in Karstadt/Brandenbrug een fabriek, specifiek ingericht voor de extrusie van kunststofpanelen. Daar wordt het hoogwaardige kunststof Stadurlon, een ontwikkeling in samenwerking met BASF, geproduceerd. De kunststofbasis bestaat uit het milieuvriendelijke polypropyleen. Het productieproces gebeurt via co-extrusie en laat zo toe om snel en kostenefficiënt verschillende kleuren en oppervlaktebewerkingen te produceren. De specialist zet ook in op de training van de medewerkers en de continue ontwikkeling van nieuwe oplossingen.

Stadurlon ProfileTec is een ideale oplossing voor de vaste installatie van hoge ramen
(tot tegen de bodem) en hefschuifdeuren op betonnen vloeren en de montage van dorpels.

 

ProfileTec en FrameTec

Zo werd het gamma uitgebreid met een aantal nieuwe vooruitstrevende pruducten om in te spelen op de steeds strenger wordende eisen op vlak van thermische isolatie en de vermijding van warmte- en koudebruggen tussen ramen en de gebouwschil. Stadurlon FrameTec kan gebruikt worden voor kaderverbredingen voor het overbruggen van gaten en pijlers, maar ook voor de montage van rolluikkasten en de aansluiting van venstertabletten. Deze oplossing is leverbaar in verschillende hoogtes en in lengtes tot 7000 mm. Stadurlon ProfileTec is dan weer een ideale oplossing voor de vaste installatie van hoge ramen (tot tegen de bodem) en hefschuifdeuren op betonnen vloeren en de montage van dorpels.

Beide producten werden in Duitsland ontwikkeld en worden er ook geproduceerd. Naast de uitstekende thermische isolatie, bieden deze ontwikkelingen nog heel wat andere voordelen voor de gebruiker. Zo neemt het materiaal bijna geen water op en is het volledig rotvrij. De panelen zijn ook licht, wat de handling ten goede komt, en kunnen een belasting tot 1000 kg aan. De buitenste lagen uit Stadurlon kunststof, 2 mm dik, zijn in verschillende witte tinten beschikbaar en tussenin steekt een speciale laag uit donkergrijze StadurFoam. Stadur kan deze oplossingen op aanvraag ook in een andere dikte en met een andere afwerking, bijvoorbeeld met een houtdecor, leveren.

Stadurlon FrameTec kan gebruikt worden voor kaderverbredingen, maar ook voor de montage van rolluikkasten en de aansluiting van venstertabletten.

 

De StadurFoam-laag kan variabel gepositioneerd worden, waardoor de montage aangepast kan worden voor het vastschroeven van de verschillende types profielsystemen.

Afdeling halffabrikaten

Stadur levert sedert het begin van dit jaar ook halffabrikaten. Stadur Composite GmbH & Co. KG in Karstädt produceerde immers reeds sinds 2007 hoogwaardige kunststoffen voor eigen gebruik binnen de Stadur Group. Nu biedt de firma deze diensten ook rechtstreeks aan klanten aan. Zo zijn er hoogwaardige kant-en-klare mengsels op PP/PE-basis, evenals individuele samenstellingen voor klantspecifieke toepassingen.

Verder biedt de firma hoogwaardige polyolefine platen met afmetingen tot 4 m lang en 2,2 m breed en een dikte tussen 0,5 en 5 mm, leverbaar met verschillende oppervlaktestructuren en in een breed scala aan kleuren. Tot slot kunnen klanten er ook terecht voor een exclusieve oppervlaktebehandeling van verschillende kernen met een primer of lak en zelfs met bedrukking.   

POLYCLOSE – STAND 1796

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details