Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Voorkom schade aan uw deuren door tocht of (harde) wind!

Voorkom schade aan uw deuren door tocht of (harde) wind!

Herfststormen tot windkracht 9 en hoger zorgen er bijvoorbeeld voor dat voordeuren, terrasdeuren en ook industriële deuren het zwaar te verduren krijgen. Zo kunnen de deuren (te) snel openslaan, met vervelende schades aan deuren, beslag en/of muren tot gevolg. Met de DICTATOR deuropeningsbegrenzer biedt DICTATOR Productie BV, specialist in het geruisloos openen, vastzetten, sluiten en opvangen van deuren en poorten hiervoor een effectieve oplossing.

De DICTATOR deuropeningsbegrenzer beperkt de openingssnelheid en openingshoek van de deur. Hierdoor ontstaat een gecontroleerde opening van de deur en worden schades aan beslag of wand voorkomen.

U kunt zich de situatie vast voorstellen: net nadat uw mooie, nieuwe pand of woning is opgeleverd, waait bij de eerste beste storm de toegangsdeur uit uw handen. Vervolgens klapt de deur met veel geweld tegen de muur, met als gevolg een beschadigde deur, een beschadigde muur en met een beetje pech ook glasschade. Zonde en onnodig, meent Harry Werkman, commercieel directeur bij DICTATOR Productie BV. “Door vanaf het begin een deurbegrenzer op de deur (of het raam) te plaatsen, kunnen dergelijke problemen namelijk eenvoudig worden voorkomen.”

Fraai alternatief voor een stormketting

De DICTATOR deuropeningsbegrenzer is een esthetisch fraai alternatief voor een stormketting en ideaal geschikt als bescherming voor deuren die te snel openen door wind, tocht of simpelweg uit iemands handen zwaaien, benadrukt Werkman. “De begrenzer beperkt de openingssnelheid en openingshoek van de deur. Hierdoor ontstaat een gecontroleerde opening van de deur en worden schades aan beslag of wand voorkomen. Bijkomend voordeel is dat de deur met minimale krachtsinspanning geopend kan worden. Bij een normale openingssnelheid merkt u bijna niet dat er een begrenzer is toegepast.”

Montagesets

De DICTATOR deuropeningsbegrenzers worden veelal gebruikt voor buitendeuren in omgevingen die veel wind te verduren krijgen, maar bieden ook in andere situaties uitkomst. Voor de meest voorkomende deursituaties biedt DICTATOR Productie BV een drietal montagesets, om de deuropeningsbegrenzer op een juiste manier en positie te kunnen monteren.

“Deze montage is minstens zo belangrijk als de werking van de deuropeningsbegrenzer zelf”, benadrukt Werkman. “Gebruikers hebben er immers niets aan, wanneer bij een herfststorm zoveel kracht op de montagepunten wordt uitgeoefend dat alsnog de schroeven uit de deur getrokken worden en eerder genoemde schades ontstaan.”

Speciaal voor toepassing op kunststof of aluminium deuren biedt DICTATOR Productie BV speciale montagesets/bevestigingsconsoles, die op aanvraag worden geleverd. Als extra optie kan bovendien een vaststelling geïntegreerd worden, om de deur in open positie mechanisch vast te zetten. “Een andere interessante optie is om de deuropeningsbegrenzer te combineren met een deurdranger. Dit is bijvoorbeeld ideaal wanneer de deur na het gecontroleerd openen ook weer rustig en uit zichzelf moet sluiten.”

Waar voorheen de deuropeningsbegrenzers van DICTATOR Productie BV standaard verzinkt werden geleverd, zijn dankzij een nieuwe, eigen spuiterij in Berlijn nu ook gelakte versies verkrijgbaar.

NIEUW: gelakte deurbegrenzers

Waar voorheen de deuropeningsbegrenzers van DICTATOR Productie BV standaard verzinkt werden geleverd, zijn dankzij een nieuwe, eigen spuiterij in Berlijn nu ook gelakte versies verkrijgbaar. “Dankzij onze eigen spuiterij kunnen we een optimale kwaliteit gelakte producten leveren, met een uitstekende en bewezen corrosiebescherming”, aldus Werkman. “Bovendien zijn we flexibeler in hoeveel en wat we produceren en ook de levertijden zijn korter. Standaard worden de deuropeningsbegrenzers geleverd in RAL 9006 (blank aluminium). Daarnaast zijn zogenoemde voorkeurskleuren verkrijgbaar, zoals RAL 7016 (antracietgrijs), RAL 7040 (venstergrijs), RAL 9005 (gitzwart), RAL 9007 (grijs aluminiumkleurig) en RAL 9016 (verkeerswit).”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details