Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Vorm volgt functie:  profielreeks uitgebreid inzetbaar

Vorm volgt functie: profielreeks uitgebreid inzetbaar

In onze hedendaagse architectuur zijn architecten vaak op zoek naar accenten in de gevel, die een gebouw uniek maken. Hiermee voeg je een bepaald statement toe aan een gebouw of geef je het een unieke uitstraling. Maar tegenwoordig is het mogelijk om dat accent op de gevel, waarmee het gebouw een stuk persoonlijkheid uitstraalt, uit te breiden. Het systeem van ALINEL, oorspronkelijk bedoeld als gevelbekleding, is voor meerdere toepassingen inzetbaar. Dat zorgt dat architecten ongekende mogelijkheden hebben om met de bouwstenen van het systeem aan de slag te gaan en de creativiteit in hun ontwerpen uit te breiden naar bijvoorbeeld voordeuren, tuinelementen en brievenbussen.

Aan het woord is Jan de Paepe, eigenaar van ALINEL: “Of het nu over een poort, voordeur of brievenbus gaat, steeds vaker is de vraag hoe de functie zo minimalistisch mogelijk ingevuld kan worden. De functie verdwijnt als het ware in de vorm.” ALINEL is altijd op zoek naar een perfect geïntegreerde manier van beiden waardoor er een functioneel design ontstaat. Zonder verlies van, of zelfs met een verbetering van de functionele doelstellingen.

Tuinkast wall.

 

Oog voor detail

“Ons gepatenteerde ALINEL totaalsysteem is ontwikkeld voor de bekleding van nagenoeg elk denkbaar oppervlak,” vervolgt De Paepe. “Al onze systemen kunnen naadloos en in hetzelfde vlak op zowel gevel als deur of poort gemonteerd worden. Door de slimme manier waarop de profielen onzichtbaar bevestigd zijn en op een inventieve manier in elkaar schuiven, passen ze zich aan elk oppervlak aan. Met veel oog voor details, zoals in hoeken en bij sluitingen. En over details gesproken: de ALINEL gevelbekleding kan tot in de kleinste puntjes afgewerkt worden. Elementen, zoals parlofoons, stopcontacten, transparantie, of LED-verlichting kunnen zonder problemen geïntegreerd worden.”

Brievenbus wall met huisnummer.

 

Brievenbus walls

De Paepe noemt een prachtig voorbeeld waarbij het geveldesign zich uitbreidt naar de oprit: “Onze brievenbus walls. Een leuk product dat veel mensen aanspreekt. De brievenbus walls geven een nieuwe dimensie aan de oprit en combineren vorm met functie. De wall heeft uiteraard een brievenbus maar kan ook voorzien worden van een huisnummer, een pakketluik en nog veel meer.” ALINEL biedt standaard brievenbus walls per strekkende meter aan, maar ook hier kan een wall volledig op maat gepersonaliseerd worden.

Legio mogelijkheden

“Ondertussen denken we al weer verder dan alleen brievenbussen,” zegt De Paepe. “Zo zijn we nu bezig met tuinkasten.” Een mooi architectonisch element in de tuin, in dezelfde stijl als de gevel of brievenbus wall, waar tuinkussens, klein gereedschap of andere zaken in opgeborgen kunnen worden. “De mogelijkheden zijn eindeloos,” concludeert De Paepe. Vanaf januari 2020 start ALINEL met een EBD (E-Business) platform en vanaf het tweede kwartaal van 2020 kan men via dat platform een complete eigen samenstelling online maken. “Tot die tijd is zelf samenstellen natuurlijk ook mogelijk en is documentatie bij ons op te vragen.” Hij besluit: “Met de uitbreiding van het ALINEL gamma met deze kant- en plaatsingsklare hoogwaardige producten blijven we in de ideologie van het huis waarbij architectonische elementen niet alleen op de gevel maar ook los van de woning kunnen worden toegepast in stijl met de rest van het huis.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details