Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Vragen en antwoorden over waarom je je huis moet ventileren

Vragen en antwoorden over waarom je je huis moet ventileren

Ventilatie is ook in de winter nodig
Een reguliere en grondige ventilatie van de binnenlucht in huis is erg belangrijk. Dat geldt in het voorjaar en de zomer, maar zeker ook in de wintermaanden. Hieronder beantwoorden de vijf meest voorkomende vragen als het gaat over het ventileren van de woning, specifiek in de wintertijd.

1. Waarom is een goede ventilatie eigenlijk van belang?
In huis komt er, ongemerkt, veel vocht vrij. Dit gebeurt op allerlei manieren, zoals tijdens het koken, douchen, maar zeker ook omdat de bewoners zweten. Dagelijks gaat het om liters waterdamp die op deze manier in de lucht komen. Een dakdoorvoer Ubbink biedt de ideale oplossing om effectief te ventileren en de luchtvochtigheid op een gezond peil te brengen. Een te hoge luchtvochtigheid is namelijk schadelijk voor de gezondheid – dit leidt tot hoofdpijn, keelpijn en verkoudheid. Ventilatie is verder van groot belang om optrekkend vocht te voorkomen en daarmee schimmelvorming in huis.

2. Af en toe de ramen openen: is dit een afdoende oplossing?
Wie alleen af en toe de ramen opent voor frisse lucht, ventileert onvoldoende. Daarom is het installeren van een dakdoorvoer Ubbink een verstandige zet. Voor goede ventilatie is het namelijk cruciaal dat er een ventilatiesysteem is dat zorgt voor een constante aanvoer van frisse lucht en afvoer van vervuilde lucht.

3. Kiepramen en ventilatieroosters heb ik al. Kan ik nog meer doen?
Jazeker. Zoals gezegd is alleen ventileren via ramen niet genoeg voor een gezonde binnenlucht. Een dakdoorvoer Ubbink zorgt voor een extra goede ventilatie en het op peil blijven van de gezonde lucht in huis. Alleen af en toe de ramen openzetten of werken met ventilatieroosters lijkt voldoende, maar is dat dus feitelijk niet. Kies daarom voor een goed en betrouwbaar ventilatiesysteem van een bedrijf als Ubbink.

4. Heeft een huis met goede isolatie ook ventilatie nodig?
Absoluut. Ook huizen die goed zijn geïsoleerd, moeten voorzien zijn van een goed werkend ventilatiesysteem. Ook in woningen die aan alle kanten zijn geïsoleerd, moet er geventileerd worden om vochtoverlast en schimmelvorming te voorkomen.

5. Is ventilatie ook mogelijk zonder energieverkwisting?
Nee, dit is onmogelijk. Ventilatiesystemen gebruiken altijd energie. Wel is het natuurlijk mogelijk om ventilatiesystemen onderling te vergelijken en te kiezen voor de meest milieu- en energievriendelijke variant.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details