Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Waar veiligheid thuis is

Waar veiligheid thuis is

EVVA is één van de marktleiders in mechanische en elektronische toegangscontrolesystemen van Europa. Het van oorsprong Oostenrijkse familiebedrijf, dat dit jaar zijn 100-jarige bestaan viert, behoudt zijn leidende positie door continu te innoveren en door telkens weer relevante nieuwe producten op de markt te positioneren.

Xesar

Controle, veiligheid en flexibiliteit, gecombineerd in een innovatief, elektronisch sluitsysteem – dat is Xesar. Toepasbaar in wooncomplexen, in een onderwijsinrichting of in een bedrijvenpark – Xesar is eenvoudig en veilig te beheren. De installatie van de software kan lokaal worden geïnstalleerd dan wel via de Cloud.

“Met dat laatste creëren we meer flexibiliteit door gebruik op meerdere plaatsen”, aldus Rick Baayens, commercieel manager voor EVVA Nederland. “Meerdere gebruikers kunnen het Xesar-systeem tegelijkertijd beheren. Ze verstrekken sleutels, wijzigen toegangsrechten of bedienen online-deuren op afstand.”

AirKey – hoge veiligheid voor iedereen bereikbaar. (Beeld: Bernhard Schramm)

 

“Dankzij PubSub interfaces (API-koppeling) is het compatibel met alarm-, Smart-Building-, tijdsregistratie en personeelssystemen. De hardware bestaat uit een fraai vormgeven Xesar-beslag, Xesar-deurkrukken in diverse uitvoeringen, wandlezers in op-, of inbouw uitvoering en uiteraard onze modulaire Xesar-cilinders, waarbij deze laatste ook inzetbaar is als hybride oplossing bij mechanische sluitsystemen.     
Sleutels worden geleverd in de vorm van Tags, kaarten en combi-sleutels waarbij gebruik wordt gemaakt van Mifare Desfire techniek.”

AirKey

AirKey is het elektronische sluitsysteem voor een nieuwe mobiele generatie en het antwoord op de dynamiek van de moderne werk en privéomgeving. Sleutels verstrekken via internet, rechtstreeks op een smartphone door middel van ‘Send a Key’, met naleving van de hoogste veiligheidsnormen en uiteraard geschikt voor Android en iOS. Baayens: “Online organiseer je als beheerder op eenvoudige wijze het hele sluitsysteem en kan men als beheerder zonder op de locatie aanwezig te zijn de status van en toegangen tot de deuren real time monitoren.”

Xesar beslag.

 

Verpakte codes

En hoe zit het met de veiligheid? Baayens: “De toegangscodes zijn niet te kraken. Ze worden verpakt in de smartphone op een manier die banken ook gebruiken. Het signaal is versleuteld en pas in de cilinder of de wandlezer wordt de code weer uitgepakt. Ons uitgangspunt is dat wij veiligheid verkopen. Omdat de maatschappij vergrijst, zorgen we bij dit soort systemen dat ze ook gebruiksvriendelijk zijn. De app is nu al gemakkelijk bedienbaar; volgend jaar brengen we daar een light-versie van uit die nog eenvoudiger is. Mensen die helemaal geen smartphone hebben, kunnen de deur openen met een tag, kaart, polsbandje of combisleutel. Naast JCOP heeft de Tag ook een vrij Mifare Desfire segment, zodat deze ook gecombineerd kan worden met externe applicaties van derden. Het spreekt voor zich dat AirKey eveneens voldoet aan de EU-basisverordening voor gegevensbescherming en een document voor de beheerder en gebruiker gemakkelijk vanuit de software is te overleggen.”

Xesar/AirKey wandlezers in diverse kleursamenstellingen.

 

Interface

Onlangs heeft EVVA ook de AirKey-Cloud interface geïntroduceerd, die nog meer mogelijkheden creëert voor de gebruiker. Baayens: “De AirKey-Cloud interface is een interface (API) waarmee de software wordt gekoppeld aan het AirKey-online-systeem. Hierdoor kunnen bepaalde functies van AirKey direct via de eigen software worden aangestuurd. Met deze koppeling gaat er een nieuwe wereld open en wordt AirKey een onmisbare schakel bij gemeentes, verenigingen, reddingsdiensten, centrales, pensions, standalone hotels, extramurale zorg, fitnessstudio’s, bedrijven, HR-software et cetera.”

Uiteraard is ook hier aan een hoge mate van beveiliging gedacht. De communicatie tussen AirKey en externe software is beveiligd met een API-Key. De API-Key wordt om veiligheidsredenen maar één keer volledig weergegeven. Per sluitsysteem kunnen tien API-Keys worden gebruikt. Dit betekent dat men met tien inhouse-software-systemen veilig, rechtstreeks verbinding kan maken met het AirKey-online-systeem. De handelingen die worden uitgevoerd via de AirKey Cloud worden ook geregistreerd in het systeemprotocol van het AirKey-sluitsysteem.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details