Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Waarom de kozijnenindustrie geen last heeft van de krapte op de arbeidsmarkt
Het RenoS9000®-profiel met HVL-verbinding.

Waarom de kozijnenindustrie geen last heeft van de krapte op de arbeidsmarkt

Revolutie is intussen een evolutie met baanbrekend renovatieprofiel

Zijn de tijden van nu ongewis? Het zou zomaar kunnen. De prijzen van grondstoffen en energie stijgen immers wereldwijd. De doorloop in de ketens staat soms onder druk. En, er is nog veel meer aan de hand. Zet het journaal maar aan. Volgens Henk Weber en Didier Holslag van KUFA Raamsystemen uit IJmuiden ligt in de kozijnenindustrie de uitdaging vooral op de arbeidsmarkt. “Toch kunnen we daar positief over zijn”, zo zegt het tweetal. “Sterker nog: de kozijnenindustrie hoeft helemaal geen last te hebben van de krapte op de arbeidsmarkt.”

Het RenoS9000®-profiel.

Want, de oplossing is niet zo heel ingewikkeld. Het antwoord op de zoektocht naar meer efficiency en rendement is feitelijk al anderhalf jaar geleden ingezet door de introductie van het RenoS9000® profiel. 

Zowel Henk als Didier riepen toen al ‘dat het kozijn van de eeuw de nieuwe standaard [zou worden] in Nederland-Renovatieland’. En, gelijk kregen ze. Maar juist nu – in die wat meer ongewisse tijden met bovendien een zéér krappe arbeidsmarkt – blijkt de aanvankelijke revolutie rondom dat nieuwe kozijn toch gegroeid te zijn naar een serieuze evolutie: er wordt in de keten nu gewoon slimmer gewerkt. 

“Het allerbelangrijkste is dat met dit renovatieprofiel de montagetijd drastisch is gedaald”,  zegt Didier. “Natuurlijk heeft elk project zijn eigen karakteristieke kenmerken maar ik was deze week nog ergens op locatie bij een serie doorzonwoningen. Waar men voorheen 4 dagen nodig had, zo had men nu maar 2 dagen nodig om alles te monteren met hetzelfde aantal medewerkers! Kortom, een ongekende tijdwinst! En dát is absoluut iets wat elke aannemer in het land wil horen want… de druk op de zoektocht naar al die extra handjes op de bouwplaats kan hij verlagen!”

Voordelen renovatieprofiel RenoS9000®

“Ondanks dat de relevantie er al was, zo is de relevantie – van dit renovatieprofiel – door de marktomstandigheden veel groter geworden”,  vervolgt Henk. “We blijven de voordelen van dit ‘kozijn van de eeuw’ dan ook steeds maar weer benadrukken.”

“Zo gaat de bouwsnelheid ter plekke omhoog, er is minder afval, er hoeft minder gebroken en gesloopt te worden waardoor de eindklant – de particulier – minder overlast heeft. Daarnaast is de isolatiewaarde ongekend hoog en eigenlijk – om het heel eerlijk te zeggen – is er nauwelijks concurrentie op dit type profiel. Er zit dus een unieke waarde in”, aldus het tweetal.

“Verder is de RenoS9000® een compleet systeem met niet-zichtbare scharnieren (het oog wil ook wat!) en heeft het de status van een SKG-2 inbraakwerendheid. En ja, dit geldt voor zowel ramen als deuren”,  legt Didier uit.”

De twee zien op het hoofdkantoor in IJmuiden dan ook nog steeds een gestage groei. “We ervaren letterlijk een toename van bestellingen van dit renovatieprofiel. Goed, eerlijk is eerlijk: Nederland was en is sowieso een renovatieland, dus de markt blijft, maar als de arbeidsmarkt krapper is dan ooit, dan zul je als bouwbedrijf of als aannemer toch op zoek moeten naar relevante oplossingen die rendement opleveren. Wel, het antwoord komt uit IJmuiden. Daar creëerden we de basis voor de lopende evolutie in de kozijnenindustrie!”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details