Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Wanneer gebruik ik een boormachine?

Wanneer gebruik ik een boormachine?

Een boormachine is een apparaat wat vaak bij diverse klussen een onmisbaar apparaat is. Je hebt boormachines in diverse soorten en maten, hoe weet je welke machine geschikt is voor jouw klus? En is een boormachine altijd nodig? Hier vind je enkele situaties met tips voor jou als klusser.

De kleine, lichte klussen
Voor de kleinere klussen kan je vaak met een gewone schroevendraaier aan de slag. Even een klein frame of ander product in elkaar schroeven. Dit zijn de kleine klusjes die je meestal in een paar minuten doet en dus geen boormachine nodig hebt.

Diverse spullen ophangen aan de muren

Wanneer je planken, schilderijen, lampen en andere zaken aan de muur wilt gaan hangen, kan het een andere zaak worden. Bij muren van gesteente of cement heb je vaak een boorhamer nodig om gaten te maken en gebruik je een schroevendraaier of schroefboormachine om de schroeven te plaatsen. Een gewone boormachine zal voor deze muren niet voldoende zijn.

Meubels in elkaar zetten
Wanneer je bezig gaat aan (zelfgemaakte) meubels, komen hier vaak veel schroeven bij kijken. Werken met een gewone schroevendraaier kan dan veel tijd in beslag nemen. Vaak kan je voor het gemak dan kiezen voor een schroefboormachine: je hebt de schroeven snel in het meubelstuk en je bespaart zo tijd en energie. Bekijk eens een handige schroefboormachine van Mastertools.nl.

Accu of stroom?
Wanneer je gereedschap wilt gebruiken voor je klussen kan het handig zijn om na te denken over het stroomgebruik. Een boormachine met een accu is namelijk erg flexibel: je bent niet bezig met kabels en/of haspels. Deze machines hebben daarbij ook vaak voldoende kracht om de meeste klussen te klaren. Voor de grote, zware en langdurige boorklussen kan je wel het beste werken op stroom om zo ongestoord door te gaan.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details