Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Warm het najaar in met comfortabele overkappingen en wandsystemen
CUBO, ontdek de wereld van modern design voor het terras.

Warm het najaar in met comfortabele overkappingen en wandsystemen

Ook als het buiten kouder wordt blijft het terras ons trekken. Het is immers lekker comfortabel onder een terrasverwarmer achter een glazen wand die bovendien wind- en waterdicht is. 

“Onze klanten? Dat zijn retailers, meestal serrebouwers die gespecialiseerd zijn in serre- en verandabouw en ramen en deuren. Wij leveren alleen aan dealers, niet aan de particuliere markt.” Dat zegt Lucas Bouwers, manager bij Sunparadise Netherlands, onderdeel van Sunparadise AG, een Zwitsers bedrijf. Deze onderneming ontwikkelt en produceert sinds 1985 balkonruiten, buitenruimten, wintertuinen en façades voor woningen, glazen daken, ruiten en deuren voor commerciële gebouwen én brengt deze op de markt. Samen met collega Rob Jonkergauw is Lucas verantwoordelijk voor de Nederlandse markt. 

CUBO: kubistisch in verschillende kleuren

‘Maar liefst 95m², dat is wat er overdekt kan worden met de Hawaii 40 CUBO, de kubistisch vormgegeven terrasoverkapping van Sunparadise. In de praktijk betekent dit dat deze terrasoverkapping ingezet kan worden tot een breedte van maximaal 13,6 meter en een diepte van 6,9 meter. Om deze overspanning te bereiken is het gebruik van een enkele staander al voldoende. De beglazing met diktes variërend van 8 mm tot 42 mm is, net als de overige overkappingen, gemakkelijk te monteren en te leveren in veel verschillende kleuren zodat deze aanpasbaar is aan het interieur. Afhankelijk van de klantwens kan deze overkapping vrijstaand gebouwd worden, eventueel als dakoverstek zonder hinderlijke staanders die het zicht belemmeren. Bovendien wordt het regenwater efficiënt afgevoerd door middel van de onzichtbaar geïntegreerde goten en regenpijpen. Kabelkanalen, tot slot, maken het mogelijk om op passende wijze ledverlichting in het ontwerp op te nemen. 

De PURE voegt design highlights toe met zijn glazen dak en simplistische eigenschappen.

PRIME: vangt grote overspanningen op

Onlangs heeft Sunparadise het assortiment uitgebreid met de PRIME, een hoogwaardig terrasdak dat in staat is om grote overspanningen op te vangen, zónder hinderlijke ondersteuning in de vrije ruimte. Lucas: “De beglazing is beschikbaar tot 33 mm dikte, er zijn veel verschillende profielen toe te passen en dit dak kan onder een helling van 5° tot 45° worden aangebouwd. Goten en regenpijpen kunnen onzichtbaar opgenomen worden en ledverlichting kan mooi worden geïntegreerd via de ingebouwde kabelkanalen.”

Het CUBO-ontwerp maakt indruk met zijn overzichtelijke lijnen in de vorm van kubussen.

GSS17: van complete wand tot klein pakket

“Last but zeker not least, noem ik graag de hardglazen schuif- en stapelwand GSS17 die met vleugelafmetingen van 900 tot 2700 mm, als jongste telg in het assortiment, een serieuze speler is. Met maar liefst acht inschuifbare vleugels kan de complete wand worden omgeturnd tot een klein vleugelpakket. Dat komt omdat, naast de boven- en ondergeleiding in een smal aluminium profiel, de vleugels allemaal tot 90° kunnen worden gedraaid in een station”, vertelt Lucas. 

“Dit hardglazen vouwsysteem kan zowel links als rechts geparkeerd worden waardoor een totale opening van de veranda mogelijk is. De GSS17 is toepasbaar op balkons en verandadaken, vaak in combinatie met terrasoverkapping CUBO.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details