Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Wat zijn de belangrijkste voorwaarden voor veilige toegangscontrole?

Wat zijn de belangrijkste voorwaarden voor veilige toegangscontrole?

dormakaba biedt producten, oplossingen en services voor een beveiligde toegang tot gebouwen en ruimten. Het bedrijf maakt onderdeel uit van de dormakaba International Holding GmbH. “Met ruim 15.000 medewerkers in ruim 130 landen staan we overal voor onze klanten en partners klaar”, aldus Product Marketing Manager Toegangscontrole Barend Klop. 

“We kennen de specifieke (landen)eisen en regels, we hebben oog en oor voor marktwensen, we stellen de juiste vragen en we houden rekening met elk aspect om tot slimme, veilige en betrouwbare toegangscontroleoplossingen te komen. Ons c-lever elektronische toegangscontrolebeslag sluit hier naadloos op aan.”

“Deurbeslag staat niet op zichzelf, maar is onderdeel van een breed assortiment toegangscontroleproducten”, weet Klop. “Immers, niet alleen elke deurfunctie, maar ook de bediening ervan kan sterk verschillen. Denk alleen maar aan alle binnen- en buitendeuren, brandwerende deuren, schuifdeuren, automatische draaideuren, tourniquets, houten-, metalen- en glasdeuren die naar wens mechanisch of elektrisch geopend en/of gesloten moeten worden. Het bedrijf voorziet hierin met een uitgebreid aanbod hardwarecomponenten en besturingssystemen voor toegangscontrole en security. Met onze oplossingen kunnen gebouwbeheerders heel eenvoudig en vanaf één locatie regelen wie wanneer toegang heeft tot welke ruimtes. Bewoners, medewerkers, contractors en/of bezoekers kunnen op basis hiervan goed en snel door een pand of ruimte bewegen, terwijl onbevoegden geweerd worden.”

Met meer dan 150 jaar ervaring in beveiliging en toegangscontrole en miljoenen geïnstalleerde producten wereldwijd is de reputatie van dormakaba op het vlak van controle, veiligheid, betrouwbaarheid en levensduur ongeëvenaard. 

“Om deze reputatie ook in de toekomst vast te houden, ondersteunen wij vanaf de advies- en ontwerpfase t/m montage en onderhoud”, aldus Klop. “Op basis van onder andere locatie, gebouw, toegankelijkheid, aantal en type deuren, gebruikersprofiel en aantal gebruikers, selecteren wij graag de juiste oplossingen voor ieder project. Hierbij hebben wij nadrukkelijk oog voor de actuele normen en eisen. Maar ook voor een consistente uitstraling en herkenbaarheid, zodat instructie en bediening vereenvoudigd worden. Zónder in te boeten aan veiligheid, uiteraard.”

Dankzij de uitvoering met TouchGo kunnen bewoners de deurkruk gebruiken zoals zij gewend zijn, terwijl het deurbeslag ongemerkt en enkel door aanraking van de deurkruk de autorisaties regelt.

Doordacht designconcept 

Vanwege het stukje herkenbaarheid en uniformiteit wordt een steeds groter deel van de dormakaba-producten uitgevoerd in het XEA-design; een doordacht designconcept dat basisvormen, kleuren, oppervlakken en functies in één uniforme verschijningvorm verenigt en een esthetische brug slaat tussen bijvoorbeeld deurbeslag, kaartlezers, cilinders en deurdrangers. Ook het c-lever elektronische toegangscontrolebeslag is conform dit design ontwikkeld en valt op door haar klassieke uiterlijk, hoge mate van gebruiksvriendelijkheid en brede toepassingsbereik.

“c-lever is universeel toepasbaar in onder andere woningen, appartementengebouwen, zorginstellingen, hotels, kantoren, overheidsgebouwen, detailhandel en industrie”, benadrukt Klop. “De software bepaalt hierbij de functie van het deurschild: van stand alone tot integratie in een draadloos netwerk.”

Het beslag is compatibel met praktisch alle standaard cilindersloten. “Bovendien kan het op bijna elk houten, glazen of metalen oppervlak geïnstalleerd worden. Hierdoor integreert het systeem in praktisch elk (deur)ontwerp.”    

Voor de bediening hebben beheerders de keuze uit een grote verscheidenheid aan toegangsmedia, van pas tot transponder, sleutel met RFID-chip of smartphone.

c-lever compact is bij uitstek geschikt voor binnendeuren in hout, metaal of glas en combineert een stijlvol design met een breed scala aan functies.

Voor elke vraag een geschikte beslagoplossing

Binnen het programma onderscheidt ­dormakaba drie varianten: c-lever pro, c-lever air en c-lever compact. “c-lever pro betreft een hoogwaardig deurschild voor binnendeuren en buitendeuren, dat voldoet aan zeer hoge normen op het gebied van robuustheid, weerbestendigheid en veiligheid (SKG**)”, aldus Klop. 

“Naast beveiliging tegen inbraak en brand kan c-lever pro gebruikt worden voor nooduitgangen en vluchtwegen. Uniek is bovendien dat het systeem geschikt is gemaakt voor mensen met dementie in verzorgingshuizen. Dankzij de uitvoering met TouchGo kunnen bewoners de deurkruk gebruiken zoals zij gewend zijn, terwijl het deurbeslag ongemerkt en enkel door aanraking van de deurkruk de autorisaties regelt. De hand is als het ware de toegangspas. Daarmee bieden we ook voor deze doelgroep het gemak én de bewezen veiligheid van een dormakaba-oplossing.”

c-lever compact is bij uitstek geschikt voor binnendeuren in hout, metaal of glas en combineert een stijlvol design met een breed scala aan functies. “Dankzij het innovatieve ontwerp kan dit deurbeslag zelfs ondersteboven geïnstalleerd worden, wat ideaal is voor bijvoorbeeld deuren in krappe ruimtes of deuren waarbij de cilinder zich boven de klink bevindt”, aldus Klop. 

“Met c-lever air ten slotte spelen wij in op de esthetische wens van veel architecten en gebouwgebruikers. Dit elektronische toegangscontrolebeslag is ultravlak en strak vormgegeven en zelfs het dunste elektronische beslag dat op dit moment in de markt verkrijgbaar is! Het elegante ontwerp is reeds bekroond met meerdere designprijzen en komt bijvoorbeeld in moderne kantoren, musea en galerijen perfect tot zijn recht. Daarmee bieden we letterlijk voor elke vraag, elke gebruiker en elk gebouw een geschikte beslagoplossing.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details