Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
WEINIG ONDERHOUD, VEEL GLAS

WEINIG ONDERHOUD, VEEL GLAS

Een droomwoning midden in de natuur

Onlangs lieten Jeanet Poffers en Ivan Rudde een moderne schuurwoning bouwen ‘op de mooiste plek van Nijverdal’. We hebben het over een droomwoning met veel ruimte en veel licht. Architect Marcel Schuurman van MadMax Diesajn ontwierp de woning, samen met de trotse bewoners. “We zeggen nog elke week: wat mooi dat we hier mogen en kunnen wonen!”

Nadat ze een kavel hadden gekocht, maakten Jeanet en Ivan een schets van de gewenste indeling. “Met onze schets zijn we naar Marcel gegaan. Hij heeft een aantal plannen gemaakt en daar is deze woning uitgerold.”

Moderne schuurwoning

Marcel Schuurman ontwierp eerder al een woning voor de broer van Ivan en mocht nu aan de slag voor Jeanet en Ivan. Marcel: “Het resultaat is qua materiaal en afwerking een moderne variant van de schuurwoning geworden. Eigenlijk een simpele plattegrond met daarboven een grote kap met flinke overstekken. We hebben in de gevel wat accenten toegevoegd door eiken gebinten te plaatsen.”

Marcel ontwerpt altijd in nauw overleg met de opdrachtgevers. “We blijven zo dicht mogelijk bij hun wensen. Dat is vooral een kwestie van goed luisteren.” De stenen en de dakpannen hadden de bewoners bijvoorbeeld zelf uitgezocht bij Steenhandel Twenthe in Rijssen, waar Jeanet werkt. 

Jeanet: “We hebben gekozen voor een exclusieve gesmoorde steen die Steenhandel Twenthe zelf heeft ontwikkeld. In onze woning is deze steen voor het eerst toegepast. Daar hebben we vlakke dakpannen bij gekozen.”

Beneden heeft de woning alles wat je nodig hebt: woongedeelte, keuken en een slaapkamer met aanliggende badkamer. Op de bovenverdieping zijn nog twee slaapkamers en een grote badkamer. En daarboven zit nog een ruime zolder. Ivan: “In deze woning kan dus ook een groot gezin wonen; dat is handig als we het huis ooit willen verkopen.”

De grote glaspartijen geven de woning een bijzonder en uniek karakter.

Ruim zicht op de natuur

De grote glaspartijen geven de woning haar bijzondere karakter. Ivan: “Het is een open, lichte woning. De achterkant, de kopgevel, is van boven naar beneden helemaal van glas. Ook de woonkeuken heeft aan alle kanten glas. We kijken overal naar buiten.” Daar is veel te zien. “We hebben de buitenste kavel, aan de achterkant. Dat is een stuk natuurgebied, waar de Regge langs loopt. En vóór ons hebben we bos. We zitten op de mooiste plek van Nijverdal!”

Natuurlijk genieten de bewoners niet alleen achter het glas van al dat moois. “We zitten veel buiten op het tuinterras. Als er wat meer wind staat of als het wat later in de middag is, kunnen we verhuizen naar het dakterras. Achter de glazen balustrade zit je heerlijk uit de wind en kijk je mooi weg.”

Duurzaam en onderhoudsvriendelijk

De woning heeft zonnepanelen en de gevel, het dak en de kozijnen zijn erg goed geïsoleerd. Marcel: “Dat levert natuurlijk al winst op. Daarnaast is er gekozen voor onderhoudsvriendelijke materialen. Geen houten kozijnen dus.” Met een knipoog voegt Marcel eraan toe: “Schilderen is niet echt hun favoriete hobby, zal ik maar zeggen.”

Ivan: “Onderhoudsvrij was voor ons belangrijk. Daarom zijn de boeien en de gootbekleding uitgevoerd in gemoffeld aluminium. We wilden eerst ook aluminium kozijnen, maar die waren zó duur. Een goed alternatief hiervoor zijn  kunststof kozijnen. Binnen en buiten wilden we graag een bijzondere kleur. Onze keus viel op kunststof kozijnen met het VEKA profielsysteem SOFTLINE 82 NL, uitgevoerd met VEKA SPECTRAL matzwart.” 

De kozijnen werden geleverd door Kunststof Kozijnen Vroomshoop. De woning werd gebouwd door Potgieter KVO Bouw in Diffelen.

Grenzen opzoeken

Marcel is geboren en getogen in Hellendoorn en al zo’n twintig jaar actief in de regio. “Ik hoor van mensen dat ze herkennen wat ik doe. Mijn werk wijkt altijd net even af van de standaard. De voldoening zit in het opzoeken van grenzen voor wat betreft regelgeving en technische mogelijkheden. Daarnaast probeer ik af en toe de grenzen van de opdrachtgever op te rekken, zodat die ook van zijn gebaande paden af komt.” Dat was bij Jeanet en Ivan overigens niet nodig. “Zij stonden al open voor nieuwe ideeën.”

Niet standaard is ook de naam van zijn bureau: MadMax Diesajn. “Ik lijk niet op Mel Gibson, maar als fanatieke motorrijder ben ik in mijn onstuimige jeugd wel eens wat steviger tekeer gegaan dan de wetgever van ons verlangt. En ja, dan krijg je een bijnaam en die heb ik gekozen voor mijn bureau.” Marcel kijkt met een goed gevoel terug op dit project. “We hebben in samenspraak met de opdrachtgevers een woning gebouwd, die nu echt hun thuis is.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details