Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Welke software is perfect voor de processen bij fabrikanten van ramen?
De digitale leverbon, beschikbaar op mobiele apparaten, zorgt ervoor dat ook de oplevering netjes en volledig papierloos kan gebeuren.

Welke software is perfect voor de processen bij fabrikanten van ramen?

Digitaliseren, koppelen en automatiseren – dát is waar het bij 3E Datentechnik GmbH uit Zuid-Duitsland om draait. Het softwarehuis, dat dit jaar 30 jaar bestaat, ontwikkelt al sinds de start van het bedrijf efficiënte digitale oplossingen voor fabrikanten van ramen met als doel de digitalisering en betrouwbaarheid van bedrijfsprocessen te verbeteren. De ERP-software 3E-LOOK vormt daarbij de solide basis. Met 3E-LOOK zorgt de IT-specialist voor perfecte processen bij de verwerking van bestellingen, de planning, de bezetting op de werkvloer, maar ook in de productie, de verkoop, de verzending, de handel en op de bouwplaats of bij klanten.

Continue digitale processen tot op de bouwplaats

Digitalisering maakt processen efficiënter en bespaart daarbij middelen. Om het volledige potentieel van die digitalisering te benutten, moet ze volledig en continu uitgevoerd worden. 

“Een compleet geïntegreerde oplossing zoals 3E-LOOK is allesomvattend, dus tot op de bouwplaats en bij de dienst na verkoop. Ook de mobiele app bestrijkt het volledige proces van meten en montage tot onderhoud, service en after-sales”,  zegt Frans Visscher, 3E-LOOK Consultant voor Nederland. 

Een gepersonaliseerde en individuele werkomgeving voor elke gebruiker.

“Bij het ontwikkelen van de app was het voor ons belangrijk om het voor de gebruiker zo eenvoudig mogelijk te maken. Alle stappen moeten voor zich spreken, want alleen dan wordt zo’n tool gebruikt.” 

De app zorgt voor end-to-end digitale processen tot op de bouwplaats en maximale beschikbaarheid van informatie. Dankzij de koppeling met Google Maps kan de inmeter of monteur gemakkelijk zijn route plannen. De digitale leverbon, beschikbaar op mobiele apparaten, zorgt ervoor dat ook de oplevering netjes en volledig papierloos kan gebeuren. De klant ondertekent digitaal.

Krachtige software voor de productie van ramen

Naast de grote beschikbaarheid van informatie dragen de buitengewone toepasbaarheid en een extreem hoge graad van personalisering ertoe bij dat processen zo efficiënt mogelijk verlopen. In de orderverwerking zijn filters, grafieken en dashboards geïntegreerd, die speciaal aan de behoeften van de gebruiker aangepast kunnen worden. Op weg naar digitalisering is papierloos inkopen een belangrijk element voor alle bedrijven, groot of klein.

Inkoopprocessen worden immers op die manier veiliger en sneller. Er wordt ook op middelen bespaard. Met de light-versie van de software voor materiaalbeheer kunnen ook kleinere bedrijven nu hun transacties met de leveranciers volledig digitaal en automatisch verwerken. Deze light-versie omvat dan wel minder functies – en is dus ook gemakkelijker in gebruik – maar maakt het toch mogelijk om alle processen papierloos te laten verlopen met hun vaste leveranciers die de openTRANS-standaard gebruiken.

Intelligente digitale oplossingen voor de handel.

Digitale en geautomatiseerde processen zorgen ook voor maximale flexibiliteit en betrouwbaarheid bij de productieplanning en -controle. De uitstekende database met gegevens, die LOOK mogelijk maakt, vormt de basis voor zeer complexe controlesystemen. De technologie van de controle en bediening zorgt voor transparantie en regulering. Andere functies maken het werk nog eenvoudiger. Denk maar aan de integratie van webconfiguratoren – in de eerste helft van dit jaar zullen de webconfiguratoren van Beck&Heun, Alukon, Warema, Roma en Roltex in de software geïntegreerd worden – of het gebruik van app-gestuurde scanners op mobiele apparatuur in de verzending of bij het materiaalbeheer.

“We willen routinetaken grotendeels automatiseren en in elk geval papierloos maken,” geeft Visscher aan.

Frans Visscher is 3E-LOOK Consultant voor Nederland.

Digitale oplossingen voor de handel

3E biedt ook intelligente digitale oplossingen voor de handel, zoals de browser-oplossing WEBSales voor handelspartners en de software 3E-LOOK Trade voor de handelsondernemingen. Beide oplossingen zijn speciaal op de behoeften van de doelgroep afgestemd en creëren end-to-end digitale processen. Het werk wordt gemakkelijker en de processen efficiënter. 3E-LOOK visualiseert alle processen met digitale efficiëntie in één oplossing, vanuit één centrale database: verwerking, berekening, ontwerp, werkvoorbereiding, productie, inkoop, verzending, montage en service.    

Ontdek deze softwareoplossing op BAU München en de FIT Show in Birmingham.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details