Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Nieuws

Wendbare glaszuiger voor het plaatsen van glas tot 500 kilogram

viavac-gbl2-3-stuks-kopieren

7 oktober 2019 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Tijdens de S.G.A. vakdagen presenteert VIAVAC het assortiment mechanische glaszuigers. Het in Lopik gevestigde bedrijf introduceerde tijdens de beurs ook de nieuwste aanwinst: de VIAVAC GBL2. 

Met een brede inzetbaarheid weet de GBL2 zich van zijn voorgangers te onderscheiden. Marketing manager Thomas Andriessen: “Deze glaszuiger is speciaal ontwikkeld voor het eenvoudig plaatsen van een groot scala aan glazen gevelelementen of ruiten. De compacte basis heeft een hijsvermogen van 250 kilogram en de verlengde versie met extensies 500 kilogram. Dankzij de compacte afmeting kan de machine tussen een gevel en steiger worden gehesen, wat handig is bij nieuwbouw- en renovatieprojecten. Ook bij het realiseren van een serre met lange glaspanelen biedt de GBL2 uitkomst, vanwege extensies die doorbuigen van het glas tegengaan.”

Verlengde configuratie tot 500 kilogram

 

De wendbare GBL2 is uitgerust met een korte ophangoog, die het mogelijk maakt vlakglas in combinatie met een hijs- of minikraan onder overstekken te plaatsen. Bij een groter bereik weet de machine het maximale hijsvermogen van de kraan optimaal te benutten dankzij het lichtgewicht van de machine. Bij het plaatsen is het glas eenvoudig te kantelen dankzij het draai- en kantelmechanisme.

Vraag vanuit de markt
De GBL2 kent een dubbel circuit, wat de veiligheid ten goede komt en het gebruik van spanbanden overbodig maakt. De machine sprint creatief om met het plaatsen van glas. Andriessen: “De nieuwe machine is een antwoord op de vraag vanuit de markt. Een aannemer die werkt met lange glaspanelen heeft behoefte aan een krachtige machine. Deze uitvoering is klein van stuk maar kent een grote capaciteit dankzij de extensies.”

Praktijk toepassing

 

VIAVAC is fabrikant van een range mechanische zuigers voor het gemakkelijk, veilig en beschadigingsvrij plaatsen van glas. Dit kan om vlakglas gaan, maar ook voor gebogen glas biedt VIAVAC slimme oplossingen. Het bedrijf blijft het assortiment innoveren en uitbreiden, door bij klanten te informeren waar obstakels en valkuilen kunnen worden weggenomen.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Erwin Krekels

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Profiel netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details