Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Wereldprimeur in de oppervlaktetechnologie

Wereldprimeur in de oppervlaktetechnologie

Oppervlaktebescherming met zelfhelend effect

MACO presenteert zijn nieuwe oppervlaktetechnologie met zelfhelend vermogen. Het “MACO-Evo-Effect” is uniek in de industrie en gaat gebruikt worden voor het Zilverlook beslag – Zilverlook-Evo – de nieuwe generatie en evolutie in de oppervlaktetechnologie voor de bescherming van beslag.

Het zelf smerende oppervlak vermindert slijtage en corrosie, zodat beslag niet meer wordt aangetast. Net als bij de menselijke huid, die geneest bij kleine verwondingen, fungeren de nanocapsules in de toplaag als reservoir voor smeermiddelen en corrosieremmende beschermende stoffen. Als het oppervlak beschadigd is, ontsnappen de stoffen in de nanocapsules en vullen ze de krassen weer op. “Deze oppervlakte is uniek in de industrie,” zegt Mark Hamori, Managing Director Sales & Marketing,  en voegt daaraan toe: “Deze technologie vermindert de wrijving op het beslag en verhoogt de functionele levensduur en gebruiksgemak aanzienlijk.

still_silver_schicht_treppe-kopieren

Geoptimaliseerde bediening door nog betere geleiding geven corrosie en slijtage geen kans: Het Evo-effect.

 

Zilverlook-Evo

“Zilverlook-Evo is het resultaat van onze decennialange ervaring in het elektrolytisch verzinken in eigen huis, nu gecombineerd met tribologische afdichting”, zegt Guido Felix, CEO. De stalen of zamak beslagdelen zijn gegalvaniseerd, gepassiveerd en afgewerkt met een afdichting met geïntegreerde nano-capsules. Dit biedt bescherming en een edele uitstraling in gelijke mate: slijtage en corrosie hebben geen kans. De optimaal op elkaar afgestemde lagenstructuur verhoogt de levensduur en de corrosiebestendigheid. De gebruikers profiteren van het toegenomen gebruiksgemak dankzij de verbeterde glij-eigenschappen. Verwerkers waarderen het schone werken door vermindering van vetpunten.
Het uiterlijk van de Zilverlook-Evo is onveranderd ten opzichte van het vorige Zilverlook-proces, wat betekent dat de verwerkers kunnen omschakelen zonder dat er een merkbare verandering in de optiek zichtbaar is.

Milieu en duurzaamheid

MACO levert de zelf geproduceerde oppervlaktecoating voor het gehele MACO-assortiment. Begin juli 2020 start de productie van het nieuwe oppervlak. Vanaf dan worden alle halffabrikaten en samenstellingen achtereenvolgens afgewerkt met Zilverlook-Evo. Het voldoet niet alleen aan de hoge kwaliteitseisen van het product, maar ook aan de meest recente wettelijke eisen op het gebied van milieubescherming en duurzaamheid.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details