Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
WhatsApp bericht: ‘Wrappers zijn bazen!’

WhatsApp bericht: ‘Wrappers zijn bazen!’

Wanneer je van een klant een WhatsApp bericht ontvangt omdat deze enorm tevreden is over het geleverde werk, dan doe je iets goed. Henk de Bruin, directeur van Holland Geveltechniek, viel de eer ten deel om dit bericht te ontvangen van BN’er Freek Vonk, nadat het wrapwerk in diens nieuwe penthouse was opgeleverd.

Holland Geveltechniek heeft het als expert in gevelrenovatie en -transformatie drukker dan ooit. “De folie is letterlijk niet aan te slepen”, zegt De Bruin. We lopen samen met hem langs een paar mooie folieprojecten die het bedrijf de laatste tijd heeft gerealiseerd.

Bedrijfspand te Roosendaal, de complete buiten gevel werd aangepakt. De gele panelen werden voorzien van mat zwarte folie, de rode delen werden voorzien van een metallic zilveren folie.

 

Goede voorbereiding is het halve werk

Holland Geveltechniek geeft 10 jaar garantie op de aangebrachte folie. Dat betekent dat het voorbereidingsproces van cruciaal belang is, om tot een strakke en maximale hechting van de folie te komen. Zo ook bij een project in Ridderkerk, waar De Bruin en zijn team een kantoorpand in de Avery folie hebben gezet. “Het ging hier om het bekleden van gevelpanelen en kozijnen. Er is een schitterende combinatie gemaakt van antraciet folie op de gevelpanelen en metallic folie op de kozijnen. Om het werk uit te kunnen voeren zoals het hoort, hebben we vooraf alle te wrappen onderdelen machinaal geschuurd en daarna gereinigd. Het resultaat mag er zijn, het pand ziet er weer imposant uit, met de kozijnen als in het oog springende accenten”, aldus De Bruin.

Penthouse Freek Vonk – De deurgrepen heeft Holland Geveltechniek laten moffelen bij de spuiterij in de kleur mat zwart.

 

Totale transformatie geeft totaal andere uitstraling

We vervolgen onze ‘reis’ van Ridderkerk naar het Brabantse Roosendaal. Daar heeft Holland Geveltechniek op wens van de klant een bedrijfspand getransformeerd van geel/wit naar matzwarte gevelelementen met metallic kozijnen. “Het ‘voor en na’ effect is bij dit soort transformaties extreem en zorgt voor een absolute ‘wow-factor’. Een gebouw maakt door zo’n transformatie letterlijk een reis door de tijd. Het eindresultaat roept ‘welkom in 2019’ en biedt een aanblik die nog decennialang houdbaar is”, legt De Bruin uit. “Bedenk daarbij dat de door ons aangebrachte folie niet alleen bedoeld is om een optisch effect te creëren, maar ook werkelijk bijdraagt aan het beschermen van de gevel.”

Kantoorgebouw te Ridderkerk voorzien van folie op de panelen en kozijnen.

 

Folie beschermt tegen weersinvloeden aan de kust

Inmiddels zijn we aangekomen in de kuststreek, waar Holland Geveltechniek het Zorghotel De Kim in Noordwijk in een nieuw jasje gestoken heeft. “Zeker aan de kust geldt dat de beschermende kracht van folie op geveldelen en kozijnen zorgt dat er een extra bescherming optreedt. De invloed van zoute zeelucht mag niet onderschat worden, lakwerk wordt daar in de loop der tijd door aangetast. Onze folie werkt echter als een soort pantser en beschermt de bouwdelen op voortreffelijke wijze”, schetst De Bruin. Ook aan de kust vinden we het nieuwe penthouse van bekende Nederlander Freek Vonk. Hij stuurde na gedane arbeid het complimenteuze WhatsApp bericht waarover sprake is aan het begin van dit artikel. Een bijzondere klus, vindt De Bruin. “Het ging hier om het wrappen van de binnenzijde van maar liefst 25 schuifpuien in het appartement. Avery heeft speciaal voor Freek Vonk een kleur geproduceerd, die de welluidende naam ‘midnight sand’ heeft meegekregen. Een leuke anekdote bij deze mooie opdracht is dat Freek Vonk ons vroeg om alles ‘Johan proof’ te maken. Op onze vraag wie Johan dan is, kregen we als antwoord dat dit de slooplustige huisvaraan is. Tja, je bent bij Freek Vonk thuis of niet he”, zegt De Bruin lachend.  

Alle aluminium schuifpuien (25 stuks) zijn voorzien van façadefolie van Avery Dennison in de kleur Midnight Sand Mat, deze kleur is speciaal door Avery geproduceerd voor dit project, op wens van de klant.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details