Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
‘Wij kleuren uw profiel!’
Theo van Gorkom, directeur van ColorNed BV, omringd door rollen folie.

‘Wij kleuren uw profiel!’

Ongeacht de profielleverancier. Het folieassortiment telt meer dan 150 kleuren in een uitgebreid aanbod kwaliteiten en structuren, inclusief speciale nerfstructuren, matte en metallic afwerkingen. 

De laatste innovatie in het folieprogramma is LIGNA, een folie met een 100% zijdeglans houtnerfstructuur die gevelsystemen een authentieke houtlook geeft. “Met LIGNA kunnen klanten profiteren van het beste van twee werelden”, benadrukt Theo van Gorkom, directeur van ColorNed BV. “Dankzij de folie gaat de unieke uitstraling van hout namelijk hand in hand met het gemak van kunststof, zoals een hoge duurzaamheid, minimaal onderhoud, hoge isolatiewaarden en een uitstekende inbraakwerendheid.”

“Of het nu gaat om de renovatie van een enkele woning of om een groot nieuwbouwtraject in de woningbouw, utiliteitsbouw of industrie: wij denken graag met architecten, gevelbouwers én eindklanten mee om de beste kleurfolies voor hun projecten te selecteren”, aldus Van Gorkom. “In onze fabriek in Zwaag worden de (kunststof) profielen van ons zusterbedrijf Select Windows en vele andere profielleveranciers op lengte behandeld. Hierbij hanteren we een vaste en efficiënte werkwijze, waarbij de profielen inclusief hoogwaardige folies en in de volgorde van de zaagmachine bij de verwerkers worden aangeleverd.”

Maatwerk voor elk project

Met de kleurfolies speelt ColorNed BV in op de wensen van zowel kunststof en aluminium kozijnenfabrikanten, gevelbouwers, architecten als eindklanten. “Onder andere vanwege de korte doorlooptijden in de bouw leveren profielextrudeurs hun profielen graag uit voorraad”, weet Van Gorkom. 

“Hierdoor zijn zij gedwongen om het aantal profielkleuren te beperken tot bijvoorbeeld wit, crème, donkergroen en antracietgrijs. Anders zouden de magazijnen anders uit hun voegen barsten. Door gebruik te maken van onze kleurfolies, inclusief onze magazijnfunctie, kunnen zij toch aan alle klantwensen voldoen. Daarmee dichten wij het gat tussen aanbod en vraag. Wij verlijmen de profielen in kleine series. Voor elk project leveren wij maatwerk, wat betekent dat we de profielen pas kleuren nadat zij verkocht zijn.” 

Naast het brede aanbod kleuren, dragen vooral de structuur én glasgraad van de folies bij aan een hoogwaardige esthetiek, benadrukt hij. “De doffe lijnen van de kunststof matrijzen worden namelijk perfect gemaskeerd. Bovendien zorgen de folies voor een mooiere uitstraling van het kozijn. Niet voor niets plakken we regelmatig crèmekleurige folies op crème­kleurige profielen.”

Uitgebreide kleurenwaaier

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw project(en)? ColorNed beschikt over een uitgebreide kleurenwaaier, die iedere paar jaar wordt geüpdatet. Daarnaast is altijd maatwerk mogelijk. De nieuwste kleurenwaaier zal tevens voorzien worden van handige QR-codes, waardoor klanten op de website van ColorNed altijd de actuele status van de kleuren kunnen inzien.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details