Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
WILKA slotenserie 7000 past zelfs in de smalste profielen
Tobias Eckhoff , WILKA productmanager slot- en vluchtdeursystemen.

WILKA slotenserie 7000 past zelfs in de smalste profielen

Met de slotenserie 7000 heeft WILKA Schließtechnik GmbH uit Velbert (Duitsland) een heel bijzondere vluchtdeurserie in het assortiment, die door de zelfvergrendeling zowel persoons- als inbraakbeveiliging biedt. En dat volgens het bekende en beproefde modulaire systeem van WILKA. Het voordeel voor metaalbewerkers: alle slotafmetingen zijn voor het hele systeem gelijk, van de sluitplaat tot de vergrendelstangen, de schakel- of snapsloten of een uniforme tegenkast. Het maakt niet uit of het de Serie 6000, 7000 of normale profiel-deursloten zijn. Vanaf een doornmaat van 30 mm kunnen de zelfvergrendelende sloten zelfs in de smalste profielen worden gebruikt. De nachtschootuitslag voor het slot serie 7000 is 20 mm. Uiteraard worden de producten van de fabrikant uit Velbert regelmatig getest door diverse instanties – bijvoorbeeld de VdS of het PIV in Velbert – en zijn ze gecertificeerd volgens EN 179/1125 voor panieksloten en EN 12209 voor mechanisch bediende sloten. Speciaal voor Nederland en België is de Serie 7000 getest en gecertificeerd volgens SKG. Het SKG wordt in Nederland en België al meer dan 30 jaar beschouwd als een toonaangevend testinstituut voor de bouwsector.

Pluspunten op het gebied van veilig­heid, gebruiksgemak en verwerking

“Maar wat maakt de slotenserie 7000 eigenlijk zo speciaal, vroeg Profiel aan Tobias Eckhoff, productmanager slot- en vluchtdeursystemen bij WILKA. “En wat is de reden waarom de zelfvergrendelingsfunctie zo belangrijk is, vooral in de utiliteitsbouw?”

Eckhoff antwoordt: “Eén van de belangrijkste redenen is veiligheid, d.w.z. inbraakbeveiliging. Want een afgesloten deur biedt altijd een optimale bescherming bij een inbraak. Zelfvergrendeling heeft ook het voordeel dat de exploitatiekosten tot een minimum worden beperkt, vooral in grote gebouwen, omdat het bijvoorbeeld niet meer nodig is dat een huismeester regelmatig de deuren controleert of deze daadwerkelijk op slot zijn. WILKA heeft een aantal veiligheidsvoorzieningen geïntegreerd, zoals de intelligente sluitvolgorderegeling, die het slot pas vergrendelt als de deur daadwerkelijk goed dicht is.”

Zelfvergrendelend vluchtdeurslot uit de slotenserie 7000, SKG** gecertificeerd.

Waarom kiezen voor een vluchtdeurslotenserie van WILKA?

“Jazeker”, antwoordt Eckhoff. “De twee vluchtdeursloten van de series 6000 en 7000 hebben een uniforme freesmaat – en met de achterdoornmaat van 15 mm kunnen ze ook in extreem smalle deurprofielen worden gebruikt. En door de uniforme freesafmeting kan de metaalbewerker pas in een zeer laat stadium beslissen of hij de mechanische 6000 of de zelfvergrendelende 7000-variant monteert. Dat ligt vaak nog niet vast aan het begin van de productie. Bovendien hebben beide series dezelfde freesmaten en zijn alle accessoires identiek.”

Geïntegreerd in LogiKal van Orgadata

De 7000 serie is geïntegreerd in Orgadata’s LogiKal software. Eckhoff legt uit waarom: “De meeste metaalbewerkers gebruiken de software van de leverancier voor de deurplanning. Voor ons is het dus vanzelfsprekend dat alle relevante gegevens voor de serie, maar ook voor veel andere WILKA producten, in de software worden opgeslagen. Wij zien dit als een extra service voor de metaalconstructeur.”

Wilka legt de nadruk op het vervaardigen van producten van de hoogste kwaliteit. 

“Laten we het voorbeeld nemen van de dagschoot van MIM-staal, die wordt vervaardigd met behulp van het metaal spuitgietproces (MIM). Dit materiaal is voorgeschreven om de rook- en brandwerende geschiktheid van onze sloten te kunnen garanderen. Bovendien beantwoordt het fabricageprocedé aan de maximale precisie wat de maattoleranties betreft. Het voorbeeld van de dagschoten van onze slotenserie 7000 toont al aan dat wij werkelijk belang hechten aan de hoogst mogelijke kwaliteit voor elk onderdeel”, zegt Eckhoff tot besluit.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details