Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Woensdag 7 juni – DUCO Seminar: Akoestiek

Woensdag 7 juni – DUCO Seminar: Akoestiek

Akoestiek is overal aanwezig. We staan er bijna nooit bij stil. Tot ze niet goed is en dan hoor je het van iedereen: “slechte akoestiek hier”. Je hoeft geen expert te zijn om te horen dat het niet snor zit met de akoestiek van een gebouw. Het is daarentegen wel mooi meegenomen om expert te zijn als je er iets aan wilt doen.

Handen uit de mouwen

Het probleem rond akoestiek is namelijk complex en tweeledig: enerzijds moeten de installatiegeluiden binnen beperkt worden en anderzijds moet buitengeluid ook gedempt worden. Dan is er ook nog niet gesproken over de uitdagingen die volgen uit stijgende verstedelijking. Geluidsluwe geveltechnieken zullen een belangrijk onderdeel van de oplossing worden.

Vandaar dat DUCO op woensdag 7 juni een seminar organiseert rond deze problematiek en dat in samenwerking met de nodige experten.

Jan Hardlooper van Buro Bouwfysica en Jan Buijs van Peutz bereiden zich voor om het hele onderwerp uit de doeken te doen.

Akoestische technieken om stil van te worden

Verschillende oplossingen voor alle takken van de bouwkolom zullen sowieso aan bod komen. Geluiddempende ventilatie voor residentiële woningbouw is essentieel, maar intensieve ventilatie met demping voor hoogbouw mag ook niet over het hoofd gezien worden.

Installatiegeluid is de andere kant van het gesprek. Er moet gelet worden op welke innovaties aan de toestellen zelf mogelijk zijn om overmatige geluidsproductie te beperken. Daarnaast is afscherming van technische installaties evenzeer een vraagteken.

Horen, zien en praten

Genoeg interessante onderwerpen om over te praten dus. Heb je zin om aan te sluiten en ben je actief in de bouwwereld als akoestisch adviseur, lid van een studiebureau of ben je een voorschrijvende partij? Bezoek dan de landingspagina en schrijf je vlug in, want de plaatsen zijn beperkt! De afspraak staat al vast: 7 juni in het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid in Hilversum. Een betere locatie kan je niet wensen: een van de grootste archieven ter wereld van verschillende soorten media en dat allemaal te bezichtigen via het gloednieuwe Mediamuseum. De tot in de puntjes uitgeruste zaal zorgt er voor dat er niets aan het toeval wordt overgelaten.

Dit interessante seminar zal afgesloten worden met een lekkere lunch. Aansluitend kan er nog een vrij museumbezoek gebracht worden.

DUCO kijkt er alvast naar uit om jullie te verwelkomen.

Praktisch
Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid
Media Parkboulevard 1
1217 WE Hilversum

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details