Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Woonzorgcentrum Lingehof in Beesd

Woonzorgcentrum Lingehof in Beesd

Ontwerp sluit aan bij maatschappelijke betekenis

Lingehof in Beesd is een nieuw woonzorgcentrum dat plaats biedt aan ouderen die verzorging, begeleiding en eventueel behandeling nodig hebben. Het woonzorgcentrum is vanaf januari 2019 in gebruik. Het is een modern energiezuinig gebouw. In het woonzorg­centrum zijn 50 appartementen. Alle appartementen hebben een woon- en slaapkamer, keukenblok en badkamer.

Aannemersbedrijf P. van Leeuwen droeg zorg voor het ontwikkelen en bouwen van het nieuwe zorgcentrum Lingehof door middel van een Design en Build contract. “Hierbij hebben wij onze kennis en kunde in een vroeg stadium kunnen inbrengen in het ontwerpteam en besparende maatregelen kunnen voorstellen”, vertelt Cees den Otter, teneinde de hoogst haalbare kwaliteit, eisen en wensen te kunnen verwerken binnen het gestelde budget.  Doordat de kwaliteit bij de inschrijving hoog werd gewaardeerd, hebben wij dit in gezamenlijk overleg met RoosRos Architecten door laten klinken in het ontwerp. Naast de mooie gevelelementen en luifels, is deze kwaliteit ook doorgevoerd in de gevelkozijnen die zijn uitgevoerd met Gealan raamsysteem van onze vaste co-maker Trabor Gevelprojecten BV.”

Gealan

Het bijzondere aan dit project is dat het zorgcentrum een brede maatschappelijke betekenis heeft in het dorp. Dat komt terug in het ontwerp door een centrale ontmoetingsruimte die breed inzetbaar is.

De Lingehof is een gebouw dat op de toekomst is voorbereid, want deze appartementen zijn uitgevoerd met eigen energie aansluitingen, waardoor deze appartementen toekomstgericht ook als koop-/ huurwoningen in de vrije sector aangeboden kunnen worden.

Alle appartementen hebben in de woonkamer een groot 4-vaks kozijn met optimaal glas oppervlak doordat deze Gealan S9000NL base kozijnen uit 1 element zijn opgebouwd. Alle bewoners hebben de mogelijkheid om buiten binnen te halen door de grote stolpdeuren. Op de verdiepingen zijn glazen doorval schermen gemonteerd om de veiligheid te waarborgen en de lichtinval optimaal te houden. De bewoners genieten van een ruim uitzicht. Ook tijdens de zonnige dagen blijft het wooncomfort optimaal, alle kozijnen zijn voorzien van zonwering! Trabor Gevelprojecten BV  zorgde voor de afstemming van kozijnen, zonwering, doorval beveiliging en de gehele toegangscontrole. “Het project is volledig uitgewerkt in een BIM model waardoor alle knelpunten van te voren getackeld waren”, vertelt Johan van Peet. “Wij doen alles in eigen beheer van engineering tot montage, hierdoor zijn wij een goede ketenpartner in dit soort projecten.”

De materialen zijn degelijk en beproefd waardoor een lange levensduur en weinig onderhoud gegarandeerd zijn. Bovendien is er in het ontwerp veel aandacht voor het beperken van energieverbruik en het gebruik van duurzame energie. Vandaar ook dat Aannemersbedrijf P. van Leeuwen gekozen heeft voor het Gealan S9000NL systeem. De optimale Uframe waarde van het systeem, het wooncomfort door de extra middendichting en de mooie verhouding tussen kozijn en glas zorgen voor een mooi eind resultaat met veel tevreden bewoners!

Het bouwteam heeft een duurzaam gebouw zonder verlies van comfort voor de gebruikers neergezet. Het gebouw biedt een aangenaam klimaat, goede akoestiek en de installaties zijn eenvoudig bedienbaar! 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details