Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Zekerheid en vertrouwen waren in 2020 meer dan ooit een thema

Zekerheid en vertrouwen waren in 2020 meer dan ooit een thema

2020 was geen gemakkelijk jaar. Daar had Covid-19 alles mee te maken. Klaes, specialist in de ontwikkeling van software voor de raam- en deurfabrikanten, gevelbouwers en serrebouwers, heeft het jaar echter positief afgesloten. Tijdens de eerste lockdown werd de weg uitgestippeld en het hele team van Klaes heeft zich daar volledig op toegelegd.

Klaes kan volgens de directie echter niet alleen een goed rapport voor 2020 voorleggen, maar in de tweede helft van het jaar werden ook al veel opdrachten binnengehaald, die voor een goede start in 2021 zullen zorgen. Zekerheid en vertrouwen waren in 2020 meer dan ooit een thema, zowel voor nieuwe klanten en machineprojecten als voor de optimalisatie van oplossingen bij bestaande klanten. Lars Klaes en Miriam Berzen maken de balans op en hebben het over de markten, activiteiten en producten, maar ook over de doelstellingen
voor 2021.

Een breed productgamma: fabrikant of verdeler, groot of klein – elke klant van Klaes kan met deze totaaloplossing werken.

Markten

Het was in de eerste plaats een positief teken, dat ook nu weer wereldwijd veel bedrijven voor het eerst in de software van Klaes investeerden. Dat zorgt voor een hoog aandeel nieuwe softwareontwikkelingen in de totale omzet. Onder die nieuwe klanten waren opnieuw enkele grote firma’s, die nu al met de software werken of die in 2021 in gebruik zullen nemen. De situatie in de Duitstalige landen was goed, maar daarbuiten (export) was er toch veel verschil tussen de diverse landen. Terwijl het in Tsjechië zeer goed liep, was het in Spanje extreem moeilijk. China is voor Klaes één van de belangrijkste afzetmarkten, maar daar zorgde de strenge lockdown begin vorig jaar toch voor een terugval. In de tweede helft van het jaar werd die achterstand grotendeels weggewerkt dankzij de inzet van het plaatselijke team en de deelname aan lokale beurzen, want dat waren ook de enige evenementen wereldwijd die konden doorgaan.

Activiteiten

In alle landen werd het wegvallen van beurzen en andere evenementen met succes opgevangen door de organisatie van online seminaries en events. Dat startte al vroeg in het jaar met ‘Klaes web-fensterbau’ ter vervanging van de geannuleerde beurs Fensterbau in Nürnberg. Daarnaast was er ook veel interesse voor de doelgerichte webinars rond specifieke thema’s, die soms ook samen met partners georganiseerd werden. Zo namen aan de laatste webinar rond serrebouw met de klemtoon op de Klaes 3D software en het systeem van Steinbach alleen al geïnteresseerden uit achttien verschillende landen deel. Maar ook de lokale evenementen in kleine groepen en volledig volgens de coronamaatregelen waren een succes. Tot slot werd ook veel gebruik gemaakt van de digitale mogelijkheden voor een individuele ondersteuning. 

Producten

Ook het feit dat, mede door Covid-19, de vraag naar digitalisatie alleen maar toenam, opende nieuwe mogelijkheden voor Klaes. Door het brede aanbod aan producten kon het softwarehuis de klanten op veel vlakken ondersteunen. Dat startte met de levering en inrichting van kantoren voor thuiswerk. Daarna volgden de opdrachten voor het efficiënt organiseren van mobiel werken via internet: software, servers, beheer van documenten en ook telefonie. Telkens kon Klaes een gepaste oplossing voorstellen. Daarnaast vormden de bestaande softwareoplossingen in de Cloud een belangrijke pijler van het succes. Ook de keuze van de raam- en deurfabrikanten, gevelbouwers en serrebouwers zelf om in de ontwikkeling van nieuwe producten te investeren, deed de vraag naar software stijgen: Klaes 3D voor terrasoverkappingen en woonuitbreiding in glas, Klaes TürDesigner voor huis- en kamerdeuren en de integratie van oplossingen voor rolluiken, jaloezieën, deurpanelen en accessoires. 

Doelstellingen voor 2021

In 2021 wil Klaes op elan verdergaan en de digitalisatie in de sector doorzetten. Met de beproefde lange termijn relatie met klanten en partners en de innovatieve oplossingen die ook nu weer op stapel staan én die voor alle fabrikanten en verdelers van ramen, deuren, geveloplossingen en serres – klein of groot – interessant zullen zijn, heeft het softwarehuis volgens de directie alle troeven in handen om in dit opzet te slagen.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details