Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Zelfklevende tapes voor de bevestiging van verstevigingsprofielen op Alucobond panelen voor ‘Mirage Gstaad’ in Zwitserland

Zelfklevende tapes voor de bevestiging van verstevigingsprofielen op Alucobond panelen voor ‘Mirage Gstaad’ in Zwitserland

Zelfklevende tapes openen nieuwe mogelijkheden in de bouw- en bouwtoeleveringsindustrie. tesa, één van ’s werelds vooraanstaande producenten van dergelijke tapes, biedt met de ACXplus familie een ideale oplossing voor onder meer de snelle bevestiging van verstevigingsprofielen. Recent werden deze zelfklevende tapes type 70200 ingezet voor de montage van profielen op Alucobond® panelen, die de gevel van de Mirage Gstaad in Zwitserland, een kunstwerk van Doug Aitken, een indrukkende look geven.

Context speelt een belangrijke rol in de beleving van kunst. Zo krijgt een kunstwerk van Doug Aitken een geheel nieuwe betekenis in de Zwitserse bergen. Mirage Gstaad is een nieuwe versie van een installatie die Aitken eerder in Detroit bouwde. Mirage Detroit was een huis van spiegels in een leegstaand bankgebouw. Het indrukwekkende gebouw weerspiegelde het oude gebouw en liet de bezoeker nadenken over de Amerikaanse economie en de huidige stand van zaken in Detroit. In het Zwitserse Gstaad staan de zaken er anders voor, want het dorp is vele malen rijker dan Detroit en de allerrijksten op aarde gaan er op wintersport. De installatie is ook buiten in plaats van binnen en weerspiegelt de prachtige natuur.

Zelfklevende tapes

Voor de bouw van de ‘Mirage Gstaad’ werden verschillende vormen van gespiegelde samengestelde panelen met Alucobond® by tesa® gemonteerd. Die panelen zijn gebaseerd op een strategische samenwerking met 3A Composites en bestaan uit stevig verlijmde architecturale platen op een onderconstructie. Voor de montage van de verstevigingsprofielen op de Alucobond® panelen werd zelfklevende tape 70200 uit de ACXplus familie van tesa gebruikt.

De Mirage Gstaad, een kunstwerk van Doug Aitken, bestaat uit gespiegelde samengestelde panelen
gemonteerd met Alucobond® by tesa®.

 

“Deze tape is ideaal voor de snelle bevestiging van verstevigingsprofielen op panelen uit aluminium, roestvast staal en andere niet-corrosieve metalen, maar ook op composietpanelen, zoals de Alucobond gevelplaten. Deze revolutionaire oplossing maakt de perfecte weerspiegeling van de omgeving en de natuur mogelijk, garandeert een onzichtbare en trillingvrije plaatsing van de panelen en zorgt er ook voor dat individuele panelen eenvoudig verwijderd kunnen worden”, vertelt Technical Sales & Application Support Jens Emmerich.

“Ze onderscheiden zich door een grote kleefkracht, zelfs op moeilijke materialen, een zeer hoge aanvangshechting en een uitstekende bestendigheid tegen koudeschokken. Visco-elastische tapes uit acrylschuim compenseren immers voor verschillen in thermische uitzetting en garanderen dan ook een onzichtbare en trillingvrije plaatsing van de profielen op de achterzijde van de panelen. Bovendien kan de tape vooraf op de profielen gekleefd worden, waardoor een flexibelere en efficiëntere werkplanning mogelijk is.”   

POLYCLOSE – STAND 1764

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details