Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Zelfklevende tapes zijn onmisbaar bij de montage van ramen en deuren

Zelfklevende tapes zijn onmisbaar bij de montage van ramen en deuren

Er zijn veel redenen waarom dubbelzijdige tapes meer en meer de plaats innemen van bijvoorbeeld vloeibare lijm en mechanische montagesystemen voor bevestigingstoepassingen in de bouwsector. De vrijheid van ontwerp, de tijdwinst en de propere manier van werken zijn maar een paar voorbeelden.

tesa3_181119_IMG_1665_Magnetude

Met de tesa® ACXplus 707x familie biedt specialist tesa een ideale oplossing voor de bevestiging van panelen, glas en decoratieve stroken bij deuren en de montage van beglazing, lijsten en profielen bij ramen. Zo wordt de tape gebruikt bij de montage van het Magnetude® systeem met vleugeloverdekkende deurpanelen van de firma Harinck, die werkt met magnetisme in plaats van verlijming.

tesa ontwikkelt technische tapes en zelfklevende systeemoplossingen die ingezet worden in de meest uiteenlopende industriële, professionele en particuliere toepassingen. Zo gebruiken professionals in de bouwsector de zelfklevende tapes van tesa voor de hechting van scheidingswanden, wandbekleding en plafonds, de installatie van decoratieve panelen in liften, de bevestiging van verstevigingsprofielen, …, maar vooral ook bij de assemblage van ramen en deuren.

“Met onze tesa® ACXplus 707x reeks bieden we een serie zelfklevende tapes, die gebruikt worden voor de snelle bevestiging van panelen, decoratieve stroken, stootplaten en glaselementen bij deuren en de montage van lijsten, profielen en beglazing bij ramen”, zegt Technical Sales en Application Support Jens Emmerich. “Ze onderscheiden zich door hun grote kleefkracht en hoge aanvangshechting, zelfs op moeilijke materialen. Bovendien vertonen deze producten een uitstekende bestendigheid tegen UV-straling en temperatuurschommelingen.”

tesa3_181119_IMG_1663_Magnetude kopiërenDe zelfklevende tapes van de tesa® ACXplus 707x reeks worden onder meer gebruikt bij de montage van het Magnetude® systeem met vleugeloverdekkende deurpanelen van de firma Harinck, dat werkt met magnetisme in plaats van verlijming.

Magnetude® systeem van Harinck
Zo worden die tapes gebruikt voor de assemblage van het innovatieve Magnetude® systeem van vleugeloverdekkende deurpanelen voor aluminium en PVC schrijnwerk. Deze gepatenteerde oplossing van de firma Harinck maakt gebruik van magnetisme en biedt de raamconstructeur zo heel wat voordelen tegenover de klassieke systemen met gelijmde panelen.

“Aangezien de buitenplaat hier niet verlijmd is, kan ze vrij over de vleugel bewegen, waardoor die niet vervormt en de deur steeds gemakkelijk geopend en gesloten kan worden”, licht Franck De Munster van Harinck toe.

“Bovendien neemt de montage van dit systeem slechts 6 minuten in beslag, terwijl een klassieke montage meer dan 2 uur duurt. De toegevoegde waarde van tesa® ACXplus is dat de buitenplaat opgehouden wordt door zestien magneten die elk 30 kg trekken in combinatie met drie staallatten van 2,5 mm dik. Cruciaal voor een goede werking van het systeem is de snelle en gelijkmatige bevestiging van de staallatten aan de aluminiumplaat.” 

Tekst: Johan Debaere   |  Beeld: tesa & Harinck
Uitgelichte afbeelding: 
Met de tesa® ACXplus 707x biedt de specialist een serie zelfklevende tapes voor de montage van ramen en deuren. Grote kleefkracht op moeilijke materialen en een hoge weerstand tegen UV-straling en temperatuurschommelingen zijn belangrijke troeven.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details