Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Zinvol en zinloos gebruik van een deurvergrendeling. Kennis van de deur zorgt voor de juiste vergrendeling
Joost De Kegel (België) en Dirk Zwaan (Nederland), Productmanagers bij MACO en verantwoordelijk voor de deurvergrendelingen.

Zinvol en zinloos gebruik van een deurvergrendeling. Kennis van de deur zorgt voor de juiste vergrendeling

Een huis heeft meerdere toegangen. Een voordeur, een achterdeur, misschien een terrasdeur en ook wellicht zij-ingangsdeuren. Om tot de juiste vergrendeling te komen, dien je vooraf een aantal vragen te stellen. Vragen als: welke deur wordt het meest gebruikt en hoe? Wil men de deur continu op slot, zelf vergrendelend of wil men deze deur via een smart home system kunnen openen? Belangrijke vragen die leiden naar een gedegen advies en een tevreden bewoner.

Het vergrendelen zonder sleutel (A-TS) bij de juiste deur.

Het MACO sloten platform

Het deurconcept van MACO is uniek in de markt. In de verwerking hoeft men slechts met één frezing uit de MACO PROTECT slotenlijnen te werken: Basic, Premium & Excellent. Met deze tijd- en kostenbesparende producten waarbij freesmaten, schroef- en boorpatronen hetzelfde zijn, evenals de kastposities, is de machine-instelling vergemakkelijkt en wordt de complexiteit bij de voorraad en logistiek verminderd. Bovendien garandeert dit een efficiënte productie en is de keuze flexibel door standaardisering.

Basic lijn

De BASIC lijn staat voor standaard vergrendeling met haak. Een basis die goed vergrendelt: eenvoudig, veilig en dicht. Het Basic concept PTI Protect Industry is een smal en slim assortiment.  Deze is geschikt voor enkele en dubbele deuren en kan bediend worden door middel van een cilinder of kruk. 

Premium lijn

Wanneer men de haak combineert met een pen en een dagschoot, komt men uit op de PREMIUM lijn. De pen en de haak zorgen voor extra veiligheid en positioneren de deur optimaal bij het vergrendelen. Wil men extra veiligheid, dan kiest men voor de Premium sloten in combinatie met de MACO SKG3 sluitplaten en behaalt men SKG3 veiligheid. Daarnaast is de Premium lijn modulair in te zetten waardoor de kasthoogtes als modules te gebruiken zijn. Zo kan er een hoogte bereikt worden van 3.020 mm. Deze lijn is zeer geschikt voor de renovatiemarkt. De Premium­lijn bestaat uit de G-TS en Z-TS (cilinder-of krukbediend) en is geschikt voor zowel enkele als dubbele deuren.  

Excellent lijn

De drie dagschoten van de EXCELLENT lijn zorgen automatisch voor het optimaal binnen houden van warmte en het uitsluiten van tocht en vocht. De sluitkracht loopt half-automatisch of automatisch. De half-automaat, de Z-TF, heeft net zoals de rest van de Excellent lijn, een 3 dagschoten ­systeem: ook al is de deur niet vergrendeld, de deur wordt op drie punten aangetrokken. Dit gaat kromtrekken van de deur tegen. Het automatisch slot dat vergrendelt zonder sleutel is de A-TS en kan ook worden uitgerust met een motor. 

Eind dit jaar komt de M-TS uit: met volledig gemotoriseerde ont- en vergrendeling die bovendien erg snel, slim en stil is. Zowel de A-TS als de M-TS kunnen worden uitgerust met verschillende toegangscontrolesystemen.  

Training

Joost De Kegel (België) en Dirk Zwaan ­(Nederland), Productmanagers bij MACO en verantwoordelijk voor de deurvergrendelingen, merken dat er door middel van scholing nog betere keuzes gemaakt kunnen worden en maken MACO partners sterk door kennis en informatie. Het is een meerwaarde voor elke verwerker om een goed afgestemd slot te bieden. Ook is het belangrijk om de sloten zelf te ervaren. In de showroom in Zelhem staan alle types om te testen. Dat geeft beslist een goede basis om het juiste slot op de juiste plek te plaatsen.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details