Johan Van Royen: "De majestueuze, comfortabele appartementen en de manier waarop het gebouw in de omgeving is geïntegreerd, maken van dit project een oord van rust en idyllische schoonheid."

01:18
30-10-2019

Zonwering in idyllisch kader tilt bewonerscomfort naar hoger level

In alle rust in een bebost gebied wonen en tegelijk genieten van een luxueus en duurzaam villa-appartement. Residentie Erica combineert duidelijk het beste van twee werelden. In samenwerking met Sylvestris Wonen en Van Royen Archiburo kwam dit woonproject met acht smaakvolle BENG-appartementen tot stand. In elk kwalitatief afgewerkte wooneenheid staat comfort centraal, dat onder andere door Duco’s gebruiksvriendelijke doekzonwering werd gerealiseerd.

Op de heide in Waasmunster (BE) te midden van een bosrijke omgeving is dit project met acht riante villa-appartementen terug te vinden. In het jaar 2017 werd het startschot gegeven en eind 2019 is de volledige oplevering voorzien. Architect Johan Van Royen van Archiburo Van Royen J. bvba geeft tekst en uitleg: “Voor dit project zijn we uitgegaan van het woonconcept van Sylvestris Wonen, waarbij het beste van twee werelden wordt gecombineerd: de luxe van een villa in de natuur in combinatie met het comfort van een appartement.”

De doekzonwering speelt in het kader van het BENG-verhaal een cruciale rol in de strijd tegen oververhitting.

 

Een kleine voetafdruk, groots wonen en respect voor de natuur waren de keywords binnen dit project. “Het was immers zaak om maximaal bosbehoud te kunnen verzekeren”, geeft de architect aan. “Door het samenspel van de roodbruine dunbed gevelsteen, het antracietkleurige buitenschrijnwerk en de zeer grote glaspartijen is er een mooi geheel ontstaan dat volledig in de bosomgeving is ingebed.”

Kwaliteitsvolle zonwering

Grootse ramen vragen om afscherming van de zonnestralen zodat een fris binnenklimaat gegarandeerd is. Doekzonwering was dus duidelijk. “Voor het buitenschrijnwerk gingen we een samenwerking met Aluminium Foubert aan”, vertelt Van Royen. “De keuze voor Duco’s textielzonwering DucoScreen Front 150 was gezwind gemaakt. Hiermee beschik je per slot van rekening over een lichte zonwering die esthetisch werd geplaatst, namelijk onzichtbaar in het spouwblad. Bovendien speelde de verenigbaarheid met het raamprofiel ook mee, wat de montage van buitenaf heeft vergemakkelijkt.”

“We gaven doelbewust de voorkeur aan een zonwerend doek zonder verduisterende werking. Zo is het zicht op het groene landschap gewaarborgd”, aldus van Royen.

 

Meer dan wonen

De architect besluit: “Residentie Erica is zonder twijfel een uniek concept in de streek. De majestueuze appartementen vol comfort in combinatie met de manier waarop het gebouw in de omgeving is geïntegreerd, maakt van dit project een oord van rust en idyllische schoonheid.”  

Tekst: Duco
Beeld: Duco

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Profiel partners