Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Zonwering in isolatieglas biedt een efficiënt antwoord op het energievraagstuk
De systemen van Polysun® kunnen ook voor grotere raampartijen geproduceerd worden.

Zonwering in isolatieglas biedt een efficiënt antwoord op het energievraagstuk

De focus ligt vandaag minder op het verwarmen van een gebouw dan wel op het koelen. Zonwering is een ideale oplossing om de warmte te beheersen en de daglichtinval te regelen. Architecten, aannemers en bouwheren dachten daarbij tot voor kort onmiddellijk aan binnen- of buitenzonwering. Polysun® heeft echter een uniek concept in de markt gezet, waarbij de kennis over glas gecombineerd wordt met knowhow rond zonwering en lichtregulering en er een jaloezie, plissé, plissé black out of rolgordijn in het isolatieglas geïntegreerd wordt. Relatief onbekend voorafgaand aan de vorige editie van Polyclose heeft de firma met zijn oplossingen een sterke reputatie in de markt opgebouwd. Op deze editie van vakbeurs pakt Polysun® uit met een aantal revolutionaire innovaties.

De combinatie van verwarmbaar glas met een geïntegreerde zonwering resulteert in een performante oplossing.

Met de systemen van Polysun® kunnen mensen spelen met natuurlijk licht. Door het systeem te laten kantelen, weert het naar behoefte zon en warmte of laat het juist zon, warmte en daglicht binnen. Met een juiste vorm van aansturing ontstaat hiermee een dynamische gevel die perfect binnen de huidige eisen past. 

“Tot voor enkele jaren was deze vorm van zonwering niet bekend, maar intussen kunnen we toch al een ruim portfolio van referenties voorleggen. Dat gaat van woningen met twee stuks tot kantoren, ziekenhuizen, hotels, restaurants en andere gebouwen met soms tientallen of honderden systemen. Elk project is uniek en vraagt om een maatoplossing”, stelt zaakvoerder Albert Contant. 

“Onze systemen reguleren de lichthoeveelheid, maar zijn ook in staat warmte toe te laten en tegen te houden. Wat we momenteel zien, is dat er binnen de residentiële markt gekozen wordt om de volledige woning met onze ­systemen uit te rusten. Het feit dat die systemen geen onderhoud vergen, is voor velen doorslaggevend. De hoog reflectieve lamellen die in projecten toegepast worden, laten licht in het gebouw binnen, terwijl de coating op lamellen de warmte naar buiten ‘duwt’ zodat het binnen koel blijft. Zonwering in isolatieglas bereikt waardes die gelijk zijn aan buitenzonwering. Door de juiste combinatie te kiezen, kunnen we teruggaan naar G-waardes van vijf procent.”

Combinatie met andere types glas

Polysun® zet intussen fors in op de uitbreiding en optimalisatie van het gamma. Om aan de strenge eisen op het vlak van thermische isolatie te voldoen, werd de stap naar een speciale driedubbele beglazing gezet. Bij de huidige raampartijen resulteert de combinatie van ­triple glas met geïntegreerde zonwering in dikkere en zwaardere eenheden. Daarom startte Polysun® een samenwerking met AGC Glass Europe, waardoor vandaag een sterk thermisch en akoestisch isolerende oplossing met een uitstekende lichttransmissie geboden kan worden door zonwering met Fineo vacuümglas te combineren.

Hierdoor kunnen systemen vanaf een dikte van slechts 28 mm gemaakt worden. Deze dynamische oplossing wordt uitgebreid getest, en is ook al in meerdere proefprojecten toegepast.

Zonwering in isolatieglas reguleert niet alleen de lichthoeveelheid, maar is ook in staat warmte toe te laten en tegen te houden.

Dakbeglazing

“De integratie van gemotoriseerde lamelsystemen in dubbel of drievuldig glas vormt een uitstekende oplossing voor verandadaken en lichtstraten. Als je dergelijke lichtbronnen met een doek of permanente coating bekleedt, hou je de warmte buiten, maar ook een groot deel van het licht en dat is vooral op koudere, donkere dagen een probleem. Wie doeken monteert, moet rekening houden met een frequent onderhoud zodat ze niet te snel vervuilen”, gaat Albert Contant verder. 

“We bieden ook een oplossing, waarbij we onze systemen integreren in verwarmbaar glas in de gevel of het dak. Dit heft perfect de koudebrug op die iedereen kent bij glas in de gevel en verhoogt dus sterk de behaaglijkheid. De combinatie van verwarmbaar glas met een geïntegreerde zonwering maakt deze oplossing nog performanter. Ramen vormen hiermee niet langer een energieverliespost en bieden comfort.”

Hoog reflectieve lamellen laten licht in het gebouw binnen, coating op lamellen duwt warmte naar buiten zodat het binnen koel blijft.

Grotere afmetingen, andere toepassingen

Aangezien de raampartijen steeds groter worden, moet Polysun® ook jaloezie-, plissé-, plissé black out – of rolgordijnsystemen met grotere afmetingen kunnen produceren. Voor meerdere projecten en woningen werden al systemen met twee simultaan werkende lamelsystemen in één spouw gerealiseerd, waardoor oppervlaktes tot 12 m² mogelijk waren. Uit de markt kwam echter steeds weer de vraag naar oplossingen in één stuk. Daar speelt Polysun® nu op in met een systeem in één stuk voor hoogtes tot 4 m en oppervlaktes tot 10 m². 

De fabrikant is ook volop bezig met de uitbreiding van de mogelijkheden met plissé black out. Deze versie was tot op vandaag slechts in wit en crême leverbaar, maar vanaf Polyclose zullen acht verschillende tinten beschikbaar zijn, waardoor het systeem bijvoorbeeld gemakkelijker op het interieur van slaapkamers afgestemd kan worden. Bij Polysun® zitten ze in elk geval niet stil en de resultaten zijn te zien op Polyclose.    

Bezoek ons op Polyclose – stand 4114.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details