Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Producten

Zonwering op maat voor extra grote ramen

gelukkige-haard-oostende-ducoslide-16-kopieren

6 februari 2020 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Bij het ontwerp van kantoorgebouwen met grote raampartijen wordt de integratie van zonwering steeds belangrijker. Nu we steeds luchtdichter bouwen, dikkere isolatiepakketten toepassen én het aantal warme dagen per jaar zienderogen stijgt, is de zoektocht naar oplossingen om binnentemperaturen in bedwang te houden meer dan ooit ‘hot’.

In het kantoorgebouw van sociale huisvestingsmaatschappij Gelukkige Haard in Oostende (BE) koos men daarom voor de schuifpanelen DucoSlide LuxFrame 45/130.

Hoog als een huis

Hoge en brede ramen halen massa’s zonlicht binnen, maar tegelijkertijd kan de temperatuur in huis ook sterk stijgen. Met architecturale zonwering wordt hinderlijke lichtinval en reflectie voorkomen. Daarnaast houdt het de warmte buiten waardoor er minder gekoeld hoeft te worden. Dit zorgt niet alleen voor een prettiger binnenklimaat, maar ook voor een lagere energierekening. Het kantoorgebouw wint ook een pak aan architecturale uitstraling door het speelse karakter. Het geheim van de schuifpanelen DucoSlide LuxFrame zit hem in de sterke kaderprofielen. De panelen kunnen een breedte van wel 2,8 meter overbruggen. En ook de sky is the limit: de Luxframe is beschikbaar tot 6 meter hoog.

Zonwering met vleugels

Om het zonlicht buiten te houden op de meest ongewenste momenten is de Luxframe voorzien van Ellips 150-lamellen. Deze vleugelvormige lamellen liggen in een hoek van 45° en houden zo het licht en de warmte optimaal buiten. Dit resulteert in een daling van de koellast tot 63% en een aanzienlijke temperatuurdaling, zonder energieverslindend koelsysteem.

Op deze manier zijn XXL-looks gekoppeld aan een extra comfortabel binnenklimaat. De horizontaal geplaatste, aluminium lamellen zorgen voor behoud van daglicht en garanderen maximale privacy. Tevens laten ze de warmte van de laagstaande zon toe in de koudere maanden, wat resulteert in een optimale energiewinst.  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Erwin Krekels

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Profiel netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details