Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Nieuws

Zonwering verhoogt thermisch en visueel comfort

Scheveningen-DucoSlide-afbeelding-1-kopiëren

13 maart 2019 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Bij het ontwerp van gebouwen wordt de integratie van zonwering steeds belangrijker. Nu we steeds luchtdichter bouwen, dikkere isolatiepakketten toepassen én het aantal warme dagen per jaar zienderogen stijgt, is de zoektocht naar oplossingen om binnentemperaturen in bedwang te houden meer dan ooit ‘hot’.

Buiten efficiënter dan binnen
Met buitenzonwering wordt hinderlijke lichtinval en reflectie voorkomen. Daarnaast houdt het de warmte buiten waardoor er minder gekoeld hoeft te worden. Dit zorgt niet alleen voor een prettiger binnenklimaat, maar ook voor een lagere energierekening. Een buitenzonwering (structureel of screens) zorgt ervoor dat de zonnestralen het glas nooit bereiken. Dit resulteert in een daling van de koellast tot 63% en een aanzienlijke temperatuurdaling, zonder energieverslindend koelsysteem. Doekzonwering en architecturale zonwering zijn dus een uitstekende investering die zich snel terugverdient.

DucoSlide LuxFrame
In een appartementencomplex in hartje Scheveningen werd er geopteerd voor de implementatie van Duco’s architecturale zonwering DucoSlide LuxFrame. Door gebruik te maken van deze aluminium schuifpanelen wordt er niet enkel aandacht besteed aan een comfortabel binnenklimaat, maar krijgt het ook een unieke toets ten opzichte van de rest van het gebouw.

De horizontaal geplaatste, aluminium lamellen zorgen voor behoud van daglicht en garanderen maximale privacy. Tevens laten ze de warmte van de laagstaande zon toe in de koudere maanden, wat resulteert in een optimale energiewinst.    

Tekst en Beeld: Duco

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Erwin Krekels

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Profiel netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details