Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Zwaluw PU-schuimen nu tot 18 maanden houdbaar

Zwaluw PU-schuimen nu tot 18 maanden houdbaar

Vrijwel alle Zwaluw 1-component PU-schuimen hebben per heden een langere houdbaarheid van 18 maanden. Voorheen waren deze producten tussen de 9 en 12 maanden houdbaar. Dit is het resultaat van doorontwikkeling op de schuimen én op de ventielen. De verbeterde ventielen laten absoluut geen lucht en vocht door, zodat verkleving verleden tijd is. De producten hebben gegarandeerd een langere houdbaarheid, waarmee de wederverkoper en de gebruiker kosten besparen en minder ongebruikte producten worden weggegooid.

Met de langer houdbare polyurethaan (PU-) schuimen en de hogere kwaliteit ventielen heeft Bostik een belangrijk voordeel gecreëerd; in de markt zijn PU-schuimen gemiddeld slechts 6 tot 12 maanden houdbaar. Uitgebreide tests hebben uitgewezen dat de 1-component PU-schuimen op basis van de huidige recepten, bewaarcondities en verpakkingsmaterialen minimaal 18 maanden in optimale conditie blijven.
Zwaluw Elast-O-Foam en Zwaluw FlexFoam blijven onveranderd 12 maanden houdbaar.

Lijmschuimen met combi-valve ventiel
De lijmschuimen Zwaluw Thermo-Adhesive en Zwaluw Stone-Adhesive hebben onlangs nóg een voordeel gekregen. Beide schuimen zijn nu uitgerust met een combi-valve ventiel, dit is een speciale aansluiting die de schuimen zowel voor pistolen als handgebruik geschikt maakt. De vakman hoeft nog maar één product in te kopen en heeft dus altijd het juiste schuim bij de hand. Deze lijmschuimen zijn direct verwerkbaar: zonder of mét pistool. Zwaluw PU Thermo Adhesive verlijmt gevelisolatieplaten en Zwaluw PU Stone Adhesive is een hoogwaardige steenlijm.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details