Magazines / Nr 01 2016

Nr 01 2016

Van Gent naar Nürnberg

Het jaar 2016 is inmiddels iets meer dan twee maanden onderweg en dat betekent dus dat we met z’n allen volop in het beursseizoen zitten.

Van 14 t/m 16 januari vond de Polyclose in Gent plaats. De grootste vakbeurs in de Benelux op het gebied van raam-, deur-, zonwe- ring-, gevel- en toegangstechniek was goed bezocht maar het had iets beter gemogen. Dat erkent de organisatie zelf ook. In totaal een paar honderd bezoekers minder met daarbij de opvallende aantekening dat juist het aantal bezoekers uit Nederland zowel in relatieve zin als in absolute getallen flink toenam. Kunnen we daar een conclusie uit trekken? Ik durf me er niet aan te wagen.

Aan de kwaliteit van de presentaties lag het in ieder geval niet, zo is mijn inschatting.

En, we hebben er ook weer een nieuw keurmerk bij. De (Belgische) Federatie van Aluminium Constructeurs, kortweg Fac, stelde haar kwaliteitswaarborgsysteem tijdens de Polyclose voor. De eerste vier bedrijven konden als eerste hun certificaat in ontvangst nemen. De basis van het keurmerk is het Fac-Kwaliteitshandboek, geschreven door de experts uit elk deelgebied. Van glasprodu- centen tot aan profielleveranciers, certificatie-instellingen, aluminium constructeurs en kenniscentra. Het is een dynamisch boek geworden. Inderdaad…. Dynamisch. Want de inhoud wordt permanent aangepast aan de eisen van de markt en vanzelfsprekend aan de technologische ontwikkelingen. Het doel? Het professionaliseren van de sector. Lijkt mij een goed doel. Want, profes- sionaliseren leidt uiteindelijk tot een debat en debat leidt tot innovatie.

U leest vanzelfsprekend in deze editie van Profiel veel over de beurs in Gent. Van indrukken tot opinie en van verslagen van de gelanceerde productinnovaties.

Die mindset zullen we ongetwijfeld ook aantreffen op de eerstvolgende beurs die nu op de agenda staat. En dan hebben we het over de Fensterbau in Nürnberg, van 16 tot en met 19 maart. ‘Wir schaffen das’ is wellicht het onderliggende (maar niet officiële!) thema, want ook de beursorganisatie zelf gaat goed mee met de tijd. Er is een speciale app gelanceerd, juist voor de bezoekers van de Fensterbau Frontale. Natuurlijk zijn alle exposanten terug te vinden in de app en kunnen de bezoekers hun eigen loop- en wandelroute plannen over het beursterrein. En…. als er groot nieuws is – dan hebben we het ongetwijfeld over de start van de innovatiepresentaties – dan verschijnt er een prettige pushup melding op uw Smartphone.

In z’n algemeenheid kunnen we al wel concluderen dat ook de Fensterbau weer veel nieuws zal bieden. In deze editie van Profiel leest er u al over en zo kunt u zich warm maken voor uw bezoek aan Nürnberg. En… u zult beslist ook gniffelend verder voor- uitkijken naar het komende jaar want al die nieuw te presenteren innovaties, bieden ook voor u weer ongekende mogelijkheden. Juist ja: ‘Wir schaffen das!’.

Wij wensen u met deze editie van Profiel veel lees- en inspiratieplezier. En… we wensen u een goed beursbezoek in Nürnberg.

Jerry Helmers
Eindredactie

Ik wil graag een proefexemplaar of abonnement.

Ik wil graag een: