Magazines / Nr 01 2018

Nr 01 2018

Van beurs naar beurs

Tjonge. Dat was toch wel een feestje, daar in Gent. U begrijpt het al: ik heb het over de vakbeurs, de Polyclose, die we in januari mochten meemaken. De 18e editie van deze Europese vakbeurs werd ontzettend goed bezocht; althans, dat bewezen de cijfers. Meer dan 13.000 professionals passeerden de entree van deze tweejaarlijkse beurs. Dat de Polyclose nog steeds het grootste platform in de Benelux is op het gebied van raam-, deur-, zonwering, gevel- en toegangstechniek, bewees ook het aantal exposanten. Er waren er meer dan 270.

Maar los van deze getallen: wat was de focus van de Polyclose? Wij zagen dat de exposanten met name kozen voor beveili- ging, energie en design. Eigenlijk vanzelfsprekend: zeker in tijden waarin we nu toch wel echt kunnen concluderen dat duur- zaamheid niet meer een sympathiek modeverschijnsel is maar waarin zo een beetje iedereen toch wel vindt dat we stappen moeten maken. Mede ingegeven door de ontwikkelingen in overheidsbeleid uiteraard. Maar toch. De exposanten hebben het in ieder geval goed begrepen.

Natuurlijk ook veel aandacht voor de digitalisering. We hebben niet letterlijk geteld maar we vermoeden toch wel dat we nog nooit zo veel handige appjes hebben gezien die de productinnovaties inspirerende nieuwe glans hebben gegeven. Juist! We maken het de eindgebruiker – de nieuwsgierige consument – gewoon steeds makkelijker in en om het huis.
Maar dan de volgende beurs.

Fensterbau
Zien we u in maart in Neurenberg? Op de Fensterbau? Van 21 tot 24 maart is er wederom de kans om de fabrikanten van ramen, deuren en gevelsystemen te ontmoeten in de NürnbergMesse. Het belooft een feestelijke beurs te worden met name omdat er sprake is van een jubileumeditie. In 2016 waren al diverse records verbroken op het gebied van exposanten en aan- tallen bezoekers en de kans is heel groot aanwezig dat bij deze komende editie – in maart dus – die relatief nieuwe records zullen sneuvelen. De organisatie weet in ieder geval te melden dat het de goede kant op gaat.

Ook op de Fensterbau is er veel aandacht voor duurzaamheid. Sterker nog: de organisatie meldt dat de belangrijkste focus is gericht op het bereiken van energie-efficiëntie, waarbij de combinatie met design en comfort natuurlijk niet vergeten zijn. Het zijn niet alleen de producten op de vele stands die aan dit credo voldoen maar er worden ook meer dan ooit interessante lezingen, speeches en voordrachten gehouden. Daarbij wordt nadrukkelijk ook de interactie met het publiek gezocht. Er is nu zelfs een aparte hal ingericht waar deze discussies kunnen plaatsvinden.

En, zo hoort het ook. Innovaties komen alleen maar tot stand door stevig met elkaar in gesprek te gaan.

Oh ja, nog even over deze editie van Profiel: natuurlijk blikken we in dit nummer uitgebreid terug op de recent gehouden Polyclose. En ja, we kijken vooruit naar de Fensterbau. Een écht beursnummer dus, deze Profiel. Van beurs naar beurs.

We wensen u veel leesplezier en volop inspiratie. Tot ziens op de beurs!

Jerry Helmers
Eindredactie Profiel

Ik wil graag een proefexemplaar of abonnement.

Ik wil graag een: