Magazines / Nr 01 2019

Nr 01 2019

HOE VOL IS UW AGENDA?

Lukt het u om uw agenda overzichtelijk en georganiseerd te houden? We hopen het wel, want het beursseizoen is volop aan de gang. Grote kans dat we u in de afgelopen weken al tegenkwamen én dat we u in de kómende weken (nog een keer) gaan tegenkomen. Natuurlijk in deze editie van Profiel ruime aandacht voor deze beurzen.

Uiteraard een vooruitblik.
Bijvoorbeeld op BatiBouw in de Brusselse Expo. (Staan de data 21 februari tot en met 3 maart goed in uw agenda genoteerd?) Een van onze redacteuren belde uitgebreid met een aantal standhouders en daar kwam een interes- sante vooruitblik uit voort. Van pagina 8 tot en met pagina 20 wordt u al heel aardig opgewarmd op wat er in Brussel u te wachten staat. Wij hebben er in ieder geval veel zin in. We zijn immers gek op noviteiten en innova- ties. Net als u, toch?

Maar we kunnen in deze eerste editie van 2019 ook al terugblikken. Natuurlijk op de BouwBeurs, die – zoals altijd – in de Jaarbeurs in Utrecht werd georganiseerd. We waren er met een aantal van onze medewerkers en wat is het toch heerlijk om zoveel positiviteit te zien. We hebben eigenlijk alleen maar optimistische geluiden gehoord. Iedereen heeft het druk. Er is veel reuring. Men profiteert volop van het consumentenvertrouwen. En dus ontstaan er door de goede verkoop en de stevige handel, vanzelf middelen om door te blijven innoveren. (Dat belooft dus al wat voor de volgende BouwBeurs!)

Scholieren
De organisatie van de BouwBeurs was zelf ook tevreden. Nee, records werden niet gebroken maar het was wel opvallend dat het zelfs ook al op de eerste beursdag (de maandag) ongekend druk was. Leuk was de aanwezig- heid van vele scholieren. We hebben zelf het idee dat het onderwijs een grote stap heeft gezet. Ongetwijfeld ook in samenwerking met de branche en de vele standhouders. Jongeren dwaalden niet meer doelloos over de beursvloer (waarna ze makkelijk ander plezier in Utrecht hadden kunnen opzoeken). Nee, scholieren en studenten liepen gericht rond met opdrachten die ze van school hadden gehad. Dát resulteerde in mooie gesprekken tussen standhouders, ondernemers en vakprofessionals aan de ene kant, en al die jongeren aan de andere kant.

U hebt toch wel goed genetwerkt en de gegevens van die jonge talenten genoteerd? U zou ze over een paar jaar zomaar nodig kunnen hebben!

Want… de krapte op de arbeidsmarkt was ook een thema dat regelmatig ter sprake kwam op de BouwBeurs. En ja, daar maakt men zich wel wat zorgen over. We hoorden namelijk ook al wat geluiden dat projecten worden doorgeschoven in de markt, simpelweg omdat er geen handjes zijn om die projecten (nu) uit te voeren.
Eind januari werd er op de Directiedag van VMRG en VKG Keurmerk nadrukkelijk aandacht besteed aan dit thema. Hoe behoud je goed personeel? En, waar vind je inspirerend jong nieuw talent?

Uw overvolle agenda (met beurzen) wordt dus eigenlijk nog voller. Want het is écht noodzaak om hier over te gaan nadenken en een strategie op te gaan bepalen. Simpelweg om uw eigen continuïteit en marktwaarde te kunnen blijven garanderen.

Er is dus veel te doen! Maar… begin eerst met het lezen van deze heerlijke beurseditie. Veel inspiratie gewenst!

Jerry Helmers
Eindredactie

Ik wil graag een proefexemplaar of abonnement.

Ik wil graag een: