Magazines / Nr 01 2020

Nr 01 2020

Van Polyclose naar Fensterbau Frontale

Het beursseizoen is volop aan de gang. Wat mij betreft is dit ook de leukste periode van het jaar want deze weken en maanden verworden daardoor tot een bron van ongekende inspiratie, het leggen van een basis voor nieuwe innovaties en vanzelfsprekend biedt deze periode dé kans voor het optimaal benutten en uitbreiden van het netwerk.

Zo blikken we in déze editie van uw vakblad met veel plezier – en ook zéér uitgebreid – terug op de Polyclose die
midden januari weer in het Belgische Gent plaatsvond. Wat een drukte was het daar. De organisatie meldde na afloop dat er meer dan 14.000 bezoekers waren geweest. Een mooi resultaat! Het merendeel van de bezoekers was (zoals verwacht) op zoek naar de nieuwste ontwikkelingen en trends ten aanzien van thema’s als energie-efficiëntie, design, slimme technologieën, veiligheid, het milieu en duurzaamheid.

Het doel? We willen met z’n allen de werkvloer efficiënter, productiever en rendabeler maken waardoor eindproducten nóg beter worden en we de markt kunnen blijven verrassen, verblijden en vermaken.

Wel, gezien de reacties en de vele reviews – die u ook in deze eerste Profiel van het jaar onder ogen krijgt – mogen we concluderen dat bezoekers en exposanten zéér tevreden zijn. De verwachtingen zijn waargemaakt en dat schept nieuwe verwachtingen voor de komende maanden. Want, hoe vertaalt dit alles zich daadwerkelijk naar de handel?

Fensterbau

Misschien zien we daar al een eerste voorschot van op de Fensterbau Frontale die van 18 t/m 21 maart 2020 in
Neurenberg wordt georganiseerd. U weet het: het is dé internationale vakbeurs voor raam, deur en gevel. Elke twee jaar is het komen en gaan van nieuwsgierige architecten, ambitieuze raamfabrikanten, innoverende deurproducenten, verrassende gevelbouwers, ondernemende timmerlieden en vele anderen ui de vakhandel die zich uitgebreid willen laten informeren. Van de nieuwste profielsystemen tot aan glas in architectuur, bevestigingsapparatuur, veiligheidstechnieken, machines, installaties en nog veel meer.

De verwachting is dat het ook daar in Neurenberg – net als in Gent – megadruk wordt. Wij zijn er in ieder geval ook (zien we elkaar daar?). Naar verwachting wordt het aantal van maar liefst 1350 exposanten aangetikt in de vele beurshallen op de Nürnberger Messe.

En tja, wat valt er nog meer te melden? Traditioneel kijk ik in het eerste voorwoord van het jaar vooruit. De verwachtingen voor de branche zijn enerzijds hoog gespannen (dit door de blijvende nieuwsgierigheid naar de nieuwste innovaties) maar tegelijkertijd staat de bouw in Nederland nog wel voor een aantal gecompliceerde uitdagingen. Ten minste, het is maar hoe je tegen het begrip ‘gecompliceerd’ aankijkt. PFAS, Stikstof…  Enfin, u begrijpt wat ik bedoel. Daar in het Haagse moeten ze ook nog aan de slag om de voortgang er in te houden.

Hoe dan ook. Wij zullen er in dit jaar over schrijven en berichten! We rekenen op dat vlak ook weer op u. Want ú bent de branche, ú bent degene die duidt en analyseert. We willen het graag weten!

Veel plezier op de komende beurs!

Jerry Helmers

Ik wil graag een proefexemplaar of abonnement.

Ik wil graag een: