Magazines / Nr 02 2016

Nr 02 2016

Hoog innovatietempo…! (om te inspireren)

Voor u ligt al weer een nieuwe uitgave van Profiel. Uw eigen vakblad. Met diverse thema’s uiteraard weer.

Als eerste bijvoorbeeld de ZZP’er. De Zelfstandige Zonder Personeel. Of de Zelfverzekerde Zelfstandige Professional. Deze is behoorlijk in opkomst (dat is niet nieuws) en gelukkig zien veel bedrijven intussen ook de feitelijke meerwaarde van deze ondernemende ZZP’ers die een volstrekt nieuwe dimensie toevoegen aan de bestaande structuren van werk. Natuurlijk… de éne ZZP’er is de andere niet, maar feit is dat er genoeg ondernemers tussen zitten die wezenlijk bijdragen aan de innovatie in het vak.

Zo heeft de firma BUVA ook ontdekt dat de ZZP’er een hele specifieke doelgroep is die een eigen bediening verdient. Begin dit jaar is BUVA dan ook een samenwerking gestart met hout- en bouwmaterialengroothandel PontMeyer. Het A-merk is nu ook beter bereikbaar voor de ZZP’er. Hoewel de samenwerking nu nog (slechts) zeven vestigingen betreft, is er wel de ambitie om deze samenwerking voor het hele land uit te rollen. Op pagina 13 wordt het een en ander uitgelegd.

In dit nummer verwijzen wij u ook graag naar de special ‘balustrades en balkonsystemen’. Zo leest u o.a. een verhaal van de firma Sunparadise, dat de meest uiteenlopende vaste, verschuifbare en vouwglaswanden voor balkons produceert. De recente noviteit viel op: een vouwwandsysteem dat zich kenmerkt door een slank aluminium profiel met enkel- of dubbelglazen vullingen tot maximaal 20 mm.

Ook besteden we aandacht aan de beurs, FENSTERBAU FRONTALE. Er werd een recordaantal bezoekers genoteerd. De firma KLAES is ook zeer tevreden over het behaalde resultaat. KLAES presenteerde zich in Nürnberg onder het motto ‘Een PLUSPUNT voor iedereen’, om alle klanten en geïnteresseerden een PLUSPUNT op het gebied van marktaanwezigheid, compatibiliteit, flexibiliteit, prestatievermogen en tijdsbesparing te leveren. Volgens KLAES was de beurs een perfecte stimulans voor andere beurzen.

En dát is natuurlijk iets wat we willen horen. Beurzen móeten inspireren. En, de I van innovatie dient een wezenlijk onderdeel te zijn van de beleving. Wel, dat was daar in het Duitse Nürnberg uiteraard geen probleem.

Vanzelfsprekend in deze editie ook veel aandacht voor het thema ‘toegangscontrole’. Het is een branche waarvan ik denk: zouden we al het eind van alle technische mogelijkheden hebben bereikt? Waarna ik steeds weer opnieuw geïnspireerd en geraakt ben als het toch nog altijd weer beter, efficiënter en slimmer kan. Het innovatietempo ligt ongekend hoog. U ziet het ook weer in deze editie.

Ik wens u veel leesplezier.

Jerry Helmers Eindredactie Profiel

Ik wil graag een proefexemplaar of abonnement.

Ik wil graag een: