Magazines / Nr 02 2017

Nr 02 2017

Innovatie + Innovatie = Innovatie

De innovatietrein in Nederland rijdt op hoge snelheid. Dat is één ding wat zeker is. Als u door deze editie van Profiel bladert, dan zult u het met me eens zijn: de industrie draait op volle toeren als het gaat om het ontwerpen, uitdenken en vervolmaken van inspirerende (technische) vernieuwingen die het leven van alledag voor ons flink makkelijker moet maken.

En dat gaat ook zeker lukken. Want, anno nu, kunnen we al niet meer met de vernieuwingen die slechts een paar jaar geleden zijn geïntroduceerd.

Interessant is de vraag hoe bedrijven er in slagen om hun eigen kennis up-to-date te houden en ook nieuwe kennis te ontwikkelen. Als je zo eens een rondvraag doet, dan hoor je vooral dat bedrijven hun inspiratie tot innovatie vooral ook op beurzen vinden. Dus: goed weten wat er speelt in de markt en welke problemen (lees: uitdagingen!) bij doelgroepen moeten worden opgelost.

We zien bovendien dat er binnen bedrijven een andere management-cultuur ontstaat, waarbij medewerkers de ruimte en de tijd krijgen om zélf invulling te geven aan verbeteringen aan het eigen product of aan nieuwe impulsen voor het productie- proces. Die vrijheid-blijheid kan tot vele mooie resultaten leiden; het is ook de juiste keuze om een sfeer op de werkvloer te creëren waarbij het kan, mag en moet: nadenken over verbeteringen.

Maar, het oog wil ook wat. En, dan hebben we het over de Finishing Touch. Leuk namelijk, al die innovaties maar de eind- gebruiker – veelal de kritische consument – wil ook genieten van de Look and Feel. Het moet passen in zijn eigen omgeving. Een voorbeeld daarvan zijn de zwarte deur- (sluit-) oplossingen, die zijn geproduceerd door Dictator Productie BV.

Zwart is niet alleen stijlvol maar ook tijdloos en luxueus. Veel raam- en deurfabrikanten nemen zwarte deuren, kozijnen en beslag op in hun assortiment. Dictator Productie BV, specialist op het gebied van het geruisloos openen van deuren en poorten, komt aan deze trend tegemoet met een breed gamma aan zware deuropvangers, deurversluiters, veerscharnieren en deurvastzetters, die in combinatie met het overige deurbeslag één mooi geheel vormt.

Een andere innovatieve tendens die we steeds vaker terugzien is dat er ná de innovatie op techniek ook het aspect van monitoren steeds belangrijker wordt. Niet alleen de technieken, maar ook de toepassingen worden steeds breder. Zo zien we dat toegangsverlening steeds meer verwordt tot toegangscontrole. Men weet daardoor niet meer alleen wie er binnenkomt, maar vooral ook hoe lang iemand binnen is, wat de route is die deze persoon heeft gelopen en wáár deze binnen is geweest.

Dat kan nuttige nieuwe informatie opleveren waar nieuwe strategische keuzes op kunnen worden gemaakt. U leest daarover in het artikel op pagina 64. Bouwgroothandel Burghouwt is daar aan het woord.

En, er wordt uiteraard nog veel meer verteld. Het eindresultaat noemen wij de tweede editie van dit jaar, van uw vakblad Profiel. We wensen u veel leesplezier. En, veel inspiratie. Dat het ook binnen uw gelederen tot nog meer innovatie mag leiden!

Jerry Helmers
Eindredactie Profiel

Ik wil graag een proefexemplaar of abonnement.

Ik wil graag een: