Magazines / Nr 06 2016

Nr 06 2016

Klaar voor de toekomst?

Een béétje ondernemer is klaar voor 2017, klaar voor de toekomst. En, de ondernemer die nog niet klaar is voor de toekomst, die zal concrete actie moeten ondernemen. Want, de tijden veranderen sneller dan ooit. De wereld draait door; in een ongekend hoog tempo. Zet dus alle belangrijke beursdata onmiddellijk in uw agenda want dáár wordt de kennis opgedaan. Het spreekt voor zich dat we in deze editie van Profiel – het laatste nummer van dit jaar – dan ook veel aandacht besteden aan de naderende beurzen zoals de BouwBeurs, de BAU2017 in München maar ook de wat kleinere beurs; Facilitair & Gebouwbeheer.

Als wij zo eens rondvragen wat voor standhouders de doelstellingen zijn deelname of bezoek aan deze beurzen, dan valt het ons op dat verkoop of inkoop niet meer de allerhoogste doelstellingen hebben. Men zegt concreet dat men bij de concurrent wil kijken; niet om ‘af te kijken’ en te ‘kopiëren’ maar vooral omdat men anno nu nadrukkelijker dan ooit open- staat voor samenwerkingsverbanden om de keten te versterken en daarmee ook het eigen bestaansrecht te legitimeren. Ik vind dat een goede zaak. Natuurlijk; als ondernemer – als bedrijf – ben je verantwoordelijk voor je eigen toko maar dit kun je in een tijdperk waarin technologische ontwikkelingen vaak sneller dan het licht voortschrijden, bijna niet meer in je eentje doen. Een gezonde zaak dus om op deze wijze vooruit te kijken. Het wordt leuk op de komende beurzen!

Maar er is nog iets om naar vooruit te kijken. In maart 2017 vinden er verkiezingen in Nederland plaats. Opiniepeilers, opiniemakers en ook de politici zelf verwachten dat dit wellicht de meest spannende verkiezingen ooit gaan worden in de naoorlogse geschiedenis. Op het moment van dit schrijven zijn er al 63 partijen ingeschreven bij de Kiesraad. De vraag is natuurlijk wat deze partijen concreet voor u gaan betekenen. En, voor de bouw in Nederland. Gelukkig hebben we nu het economisch tij mee. Maar regeren is vooruitzien. En daarom vanaf deze plek mijn advies aan u om de komende weken en maanden toch even wat tijd te besteden aan wat er in al die verkiezingsprogramma’s staat. Want, het gaat over u. En, dus ook over de toekomst van de bouw.

Als we dan toch weer even terugkeren naar uw eigen toekomst, dan attenderen we u graag op de cursusagenda van het Kenniscentrum Gevelbouw. U vindt deze op pagina 105. Genoeg te doen, genoeg te leren. Om altijd klaar te zijn voor de toekomst.

Maar zei ik u al niet dat een ondernemer eigenlijk altijd klaar moet zijn voor de toekomst?
Ik wens u veel wijsheid toe. Maar vanaf deze plek wens ik u ook namens het gehele Profiel-team een goede Kerst toe en een vrolijke jaarwisseling. Wij spreken en zien elkaar beslist weer in 2017!

Met vriendelijke groet,

Jerry Helmers
Eindredactie Profiel

Ik wil graag een proefexemplaar of abonnement.

Ik wil graag een: