Magazines / Nr 06 2017

Nr 06 2017

Tot ziens op de Polyclose!

Wat is voor u de belangrijkste vraag, die u zichzelf stelt in de maand december? Ik heb een vermoeden: u kijkt met grote tevredenheid terug op het afgelopen jaar en u bent ongekend nieuwsgierig wat het nieuwe jaar, 2018, u en uw organisatie gaat brengen. En, welke bewegingen we in de branche zullen zien. En… hoe u daar met rendement op kunt inspringen!

Wel, niemand kan de toekomst voorspellen maar de verwachtingen voor het nieuwe jaar zijn andermaal zeer goed. De economische vooruitzichten – conform diverse onderzoeken – beloven verdere groei, hoewel er ook geluiden zijn dat we toch enigszins op onze tellen moeten passen. Het is met name de innovatiekracht in het middensegment van het MKB, dat onder druk kan komen te staan omdat ‘de grote jongens’ ruime budgetten hebben om het voortouw te nemen. Zo beweert men.

Tegelijkertijd biedt dat ook volop kans voor ‘de kleine jongens’ omdat die met ongekende flexibiliteit juist de niches in de markt kunnen invullen en dicht op de klant zitten. Daardoor is er een inspirerende beweging in elk onderdeel van de keten te verwachten. De innovatie en de technologische ontwikkelingen gaan dus – zo lijkt het – onverminderd voort.

Polyclose
We gaan daarvan ongetwijfeld de eerste resultaten zien op de aankomende Polyclose. Deze vindt van 17 tot en met 19 januari 2018 plaats in Gent. In deze editie van Profiel ziet u al uitgebreide voorbeschouwingen. En dat niet alleen: er worden ook al prachtige en prikkelende beloftes gemaakt met wat we daar te zien krijgen. De eerste warming-up ziet u als u verder bladert.

Bent u ook al meteen enthousiast?
Maar voordat het zo ver is: toch nog even een korte terugblik op afgelopen jaar: de bouw heeft zich ongekend hersteld. Men draait op volle toeren. De lastige jaren hebben we achter ons gelaten. We merken het zelf ook: er zijn niet alleen aantoonbaar goede bedrijfsresultaten te noteren, de stemming is letterlijk positief. Men heeft er volop zin in. Ook het feit dat er een nieuw Kabinet is aangetreden, is altijd goed voor de o zo gewenste zekerheid, waar bedrijven naar op zoek zijn.

De trends voor 2018?
Er is een hang naar nostalgie. Het strakke en hypermoderne lijkt tot het verleden te horen want we vernamen in diverse gesprekken en interviews dat de consument juist weer wil investeren in sfeer en gezelligheid. The Good Old Days, dus. Het eigen persoonlijke DNA wil men terugzien in de Look and Feel aan de binnenkant van het huis: van passend beslag tot aan andere sfeervolle architecturale oplossingen. Ja, in het nieuwe jaar zal deze trend zich voortzetten. Innovatie dient dus gekoppeld te worden aan uitstraling én het verhaal dat gecreëerd moet worden bij het ontwerpen voor de eindgebruiker.

Dat lijkt ons een mooie uitdaging voor 2018.
Zien we elkaar bij de Polyclose in Gent? We hopen het wel! Wij lopen er met zekerheid rond!

Maar voor nu wensen wij u namens het hele team van Profiel en natuurlijk ook namens bladmanager Erwin Krekels, prettige Kerstdagen, een vrolijke jaarwisseling en een goede start in het nieuwe jaar.

En…. Niet te vergeten; we wensen u nú veel leesplezier met deze laatste editie van Profiel van dit jaar! Tot in 2018!

Jerry Helmers
Eindredactie Profiel

Ik wil graag een proefexemplaar of abonnement.

Ik wil graag een: