“Dit is wat de ontwerper graag wil; immers met een houtachtige deur is elk ontwerp mogelijk van modern, klassiek tot en met de populaire jaren ’30 stijl.” Aan het woord is Jan Kersten, directeur en eigenaar van KEGRO DEUREN in Groesbeek. We zitten aan tafel in Groesbeek met Jan Kersten, Ralph Peters, Hoofd Verkoop Binnendienst & Marketing en Marco van den Hoven, verkoopleider. Het gespreksonderwerp: het nieuwe KaiCombi deurconcept. Het KaiCombi deurconcept maakt het mogelijk om houtachtige deuren toe te passen in niet houten kozijnen. “Tot op heden was dat een ‘slecht huwelijk‘”, stelt Kersten. “De verschillen tussen de materialen waren te groot om een dergelijke combinatie goed te laten functioneren.” KEGRO zou echter KEGRO niet zijn als daar geen oplossing voor gezocht zou worden. En zo geschiedde. Het resultaat is een concept dat werkt en twee werelden op een perfecte manier laat samensmelten.
KEGRO DEUREN heeft voor technische documentatie gezorgd voor elk profielhuis. De producent ziet precies wat hij moet doen om zijn niet-houten kozijnen binnen het KaiCombi concept toe te passen. Van den Hoven licht toe: “We spreken over een zeer stabiel deurblad met een dikte van circa 80 mm, aangepast aan het betreffende profielhuis. Altijd in de opdek-uitvoering met aan het profiel aangepaste profilering. Er worden compleet nieuw ontwikkelde scharnieren toegepast die geheel in de deur zijn ingebouwd en in afgehangen toestand eenvoudig 3D-verstelbaar zijn.”
Alle deuren worden compleet geleverd, met silicone afdichtingen, afgelakt in een 3K-coating, met gemonteerde meerpuntsluiting, drie voorgemonteerde inbouwscharnieren en gemonteerde veiligheids isolatiebeglazing. “Op verzoek worden deurgarnituur, brievenbusplaat en cilinders ook gemonteerd”, vervolgt Kersten.
“De kunststof kozijnenverwerker krijgt een uitgebreide technische handleiding met daarin alle verwerkingsvoorschriften. Dat strekt van montage van de bijbehorende onderdorpel die Venster Techniek speciaal voor het KaiCombi concept ontwikkelde, fixatie van het kozijn in het stelkozijn, hoe afmetingen te berekenen van het te bestellen deurblad, tot aan de maatvoering van de door de verwerker te verrichten handelingen. Onze technische documentatie is eveneens van belang omdat alle testen en certificaten zijn gebaseerd op de genoemde onderdelen.”
Ook Peters is vanuit het oogpunt van verkoop en marketing zeer te spreken over het KaiCombi concept. “Kai staat dan ook voor Kegro All Inclusive, waarmee we aangeven dat we trachten iedereen zoveel mogelijk te willen ontzorgen. Het concept richt zich op nieuwbouw en de vervangingsmarkt, mits het kozijn ook vernieuwd wordt. Het is dus niet bedoeld voor reeds bestaande kunststof kozijnen. Alles is namelijk op elkaar afgestemd om tot de beste resultaten te komen.”
En die resultaten mogen er zijn. Kijken we naar de prestaties van het KaiCombi concept, dan zien we dat een waterdichtheid van 600 pa, een luchtdichtheidsklasse 4, een inbraakwerendheid klasse 2, thermische isolatie van het deurblad tot 0,6 W/m2K en een weerstand tegen windbelasting klasse 3B mogelijk zijn. Dat zijn indrukwekkende uitkomsten, die dan ook niet uit de lucht zijn komen vallen. Een rondleiding door het testcentrum bij KEGRO DEUREN laat zien dat de meeste testen in huis gedaan werden.
“We hebben niets aan het toeval overgelaten”, zegt Jan Kersten tot besluit, terwijl hij ons de testopstelling voor wind- en waterdichtheid toont. “Dit concept voldoet aan alle eisen van energie neutraal bouwen. Voor ons was dat dé voorwaarde om het op de markt te brengen.”