De gevel is vaak het visitekaartje van een woning en dan kan een mooie voordeur niet ontbreken. Harinck staat met de Frager deuren al 40 jaar voor innovatie, kwaliteit, diversiteit, duurzaamheid en veiligheid. De nieuwste modellen Florager en Vitrine staan respectievelijk voor groen en gepersonaliseerd, twee thema’s die in onze hedendaagse maatschappij hot zijn. In het najaar volgt nog een andere innovatieve voordeur met een combinatie van koper, steen, messing, keramiek en hout in een patchwork.
Bij Harinck gaan ze geen enkele uitdaging uit de weg om hun klanten te dienen. Getuige daarvan is het unieke en revolutionaire voordeursysteem Magnetude®, dat werkt via magnetisme en zonder verlijming.
“In de aanloop naar Polyclose startten we vorig jaar met de ontwikkeling van twee wel heel speciale deuren, waarmee we wilden inspelen op twee thema’s die veel mensen vandaag nauw aan het hart liggen, met name de vergroening en verkoeling van de omgeving én de mogelijkheid om zelf een eigen accent aan te brengen”, vertelt general manager Franck De Munster.
“Onze Florager en Vitrine voor- en buitendeuren waren klaar om op de beurs te schitteren, maar die werd toen naar het najaar verschoven. We konden niet wachten om onze nieuwste ontwikkelingen te introduceren. Daarom kunnen klanten op afspraak in onze showroom terecht om bestaande en nieuwe oplossingen tot in de kleinste detail te leren ontdekken.”
Met de nieuwe Florager voordeur speelt Harinck perfect in op de trend naar een vergroening van de omgeving. Een wel heel opmerkelijk project in die optiek is dat van de Geveltuinbrigade in Gent. “Die organisatie wil door begroeiing de mensen helpen om de stad te verkoelen. Daarom worden stenen langs de gevel weggenomen en vervangen door beplanting. Uiteraard is daar in een stedelijke omgeving maar weinig ruimte voor, want een gevel bestaat daar voor het grootste deel uit raam en deur”, stelt de general manager vast.
“Daarom heeft onze R&D-afdeling een deur ontwikkeld in cortenstaal, dat op een natuurlijke manier roest. Ze is echter ook begroeid met klimop en andere klimplanten die zich langs de deurtrekker een weg banen. Zo dragen we bij aan het verkoelen van de stad en aan het filteren van fijnstof in de lucht.”
Corona was niet meteen de fijnste tijd, maar er zijn wel nieuwe ideeën gegroeid. Harinck plantte dan het kiempje voor de nieuwe Vitrine deur. “We herinneren ons nog dat mensen beertjes en andere zaken voor het raam plaatsten om voor verbondenheid met anderen in de straat te zorgen. Het viel ons op hoe verschillend die elementen waren. Mensen willen zich graag op één of andere manier onderscheiden van anderen”, geeft Franck De Munster aan.
“En dat willen we met onze Vitrine stimuleren. In deze deur zit immers een opendraaiend raampje dat leidt naar een kleine vitrine, waar de bewoners iets kunnen tonen. We hebben dat eerst getest bij onze eigen werknemers en nu is het aan de consument om zijn Vitrine te vullen.”
Bij Harinck zitten ze niet stil. De producten die vandaag voorgesteld zijn, zullen na de zomervakantie immers al niet meer nieuw zijn. “Op Polyclose zullen we dus met een andere nieuwigheid uitpakken”, kijkt De Munster vooruit. “We werken aan een voordeur waar verschillende natuurlijke materialen in gebruikt worden. Koper, steen, messing, keramiek en hout komen allemaal terug in een patchwork. De modellen kunnen enkel gerealiseerd worden dankzij ons beproefd Magnitude systeem.”
Meer informatie kunt u vinden op onze website: www.frager.be.