Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Technisch hoogstandje zonder beperkingen

Technisch hoogstandje zonder beperkingen

Nabeschouwing Fensterbau

De Belgische machinefabrikant Soenen Hendrik, ontwikkelt en produceert geautomatiseerde productielijnen voor kunststof- en aluminium ramen en deuren en is ook gespecialiseerd in volautomatische oplossingen voor aluminium staafbewerking. Voor haar meest veeleisende klanten ontwikkelde het bedrijf een nieuwe, universele vijf-asser geïntegreerd in een volautomatisch doorloopcenter, de Matrix geheten. Op Fensterbau Frontale was dit technische hoogstandje één van de grootste blikvangers.

“Met de Matrix – de eerste machine van dit type wereldwijd – is het mogelijk om de meest complexe bewerkingen uit te voeren, zoals het zagen van variabele hoeken in meerdere vlakken, kopse of variabele hoekbewerking zoals boren, frezen, vloeiboren en tappen, evenals tegenprofileren”, zegt verkoper Pepijn Carlier van Soenen Hendrik. “Kortom, als het gaat om het bewerken van profielen, kent deze machine eigenlijk geen beperkingen meer. Daarnaast is een standaard zaag van 700 mm aanwezig om zeer scherpe hoeken tussen de 22,5° en 157,5° te realiseren. Ook voor de steeds hogere en bredere profielen werd een oplossing gevonden.”

Dit technisch hoogstandje bevat verder een gereedschapswissel-systeem met automatisch magazijn tot vijftien verschillende gereedschappen. Dankzij de ongekende veelzijdigheid van de Matrix is deze bij uitstek geschikt voor diverse branches, vooral daar waar er in 3D gezaagd moet kunnen worden en waar er een grote variatie is van bewerkingen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details