Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Dichtsluitende schuifdeuren houden (niet alleen) lawaai buiten

Dichtsluitende schuifdeuren houden (niet alleen) lawaai buiten

Nabeschouwing Fensterbau

Op de drukbezochte Fensterbau Frontale ontkwam je bijna niet aan het vele lawaai om je heen. Wat dat betreft, waren de dichtsluitende HELM schuifdeursystemen voor houten en glazen vleugels hier helemaal op z’n plaats. Op de beursstand van Woelm GmbH konden de bezoekers naar deze innovatie komen kijken, en vooral luisteren. In geopende toestand komt een lawaai van jewelste uit de schuifdeur, maar eenmaal dicht is het ineens bijna muisstil.

De perfecte afdichting wordt mogelijk gemaakt door een magnetisch afdichtingssysteem, dat niet alleen de geluidsoverdracht minimaliseert, maar ook warmteverlies kan tegengaan – vooral bij badkamerafscheidingen. Dankzij het ingenieuze ontwerp van het systeem zijn er geen extra speciale onderdelen zoals deurframes of stopkasten nodig, wat de installatie aanzienlijk vereenvoudigt en een esthetisch verantwoorde integratie in de bestaande architectuur of kamerindeling mogelijk maakt.

Een ander highlight op de beursstand was de HELM SmartTip, een combinatie van een softclose- en openingssysteem voor een wandnisdeur. Deze is onzichtbaar in de looprail geïntegreerd. Bij het sluiten vertraagt hij de schuifdeur voorzichtig, trekt ze langzaam naar zijn definitieve positie en houdt hem betrouwbaar op zijn plaats. Een lichte druk op de kopse kant laat de deur eenvoudig uit de wandnis komen.

Ook aan  toegankelijkheid en domotica is gedacht. Nieuw is een deursysteem waarbij in de bovenrails een motor is ingebouwd en waarbij een licht tikje op de kopse kant van de deur volstaat om die te openen en ook weer achter je te sluiten. Ideaal voor mensen met een loophulpmiddel, rollator of rolstoel!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details