Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
heroal VS Z hoekoplossing

heroal VS Z hoekoplossing

Doeltreffende zonwering voor hoeken met gepatenteerde kabelgeleiding

Grote glazen oppervlakken die veel daglicht binnenlaten, zijn een trend in de architectuur voor in de woning- en utiliteitsbouw. Tegelijkertijd worden de ontwerpeisen voor energie-efficiënte, duurzame woningen met doeltreffende thermische isolatie steeds hoger. Met de heroal VS Z hoekoplossing biedt heroal – Johann Henkenjohann GmbH & Co KG een esthetische én effectieve oplossing voor zonwering bij (glazen) constructieve hoeken. Op R+T werd dit bekroond met de R+T Innovationspreis 2024.

De heroal VS Z hoekoplossing bestaat uit twee screendoeken met zipgeleiding aan de zijkanten en een gepatenteerde roestvrijstalen kabelgeleiding in het hoekbereik en zorgt voor doeltreffende zonwering bij bijvoorbeeld volledig glazen hoeken. De afzonderlijke onderlijsten van de screens zijn op een geraffineerde manier in slechts één kabelgeleiding geïntegreerd. Zo kunnen de schermen onafhankelijk van elkaar worden bediend en variabel aangepast aan de stand van de zon. Elk screendoek kan een oppervlak tot 9 vierkante meter afdekken. Om behalve bescherming tegen verblinding, inkijk en warmte ook bescherming tegen insecten te bieden, kan het systeem met afstandsprofielen en bijpassende kappen worden gecombineerd met insectenwerende deuren of spanramen.

De heroal VS Z hoekoplossing is verkrijgbaar als systeemproduct of doekpakket, lees halffabrikaat. De assemblage gebeurt op dezelfde manier als bij de vertrouwde zonwering heroal VS Z en is dus bekend bij de vakspecialisten die met heroal systemen werken. Als extra handeling in het proces moeten de kasten aan één kant in verstek worden gezaagd. In het midden moet ook het kabelsysteem worden gemonteerd. De montage van de heroal VS Z hoekoplossing kan door twee personen worden uitgevoerd.

VS Z Corner mit S 77 SL

Esthetisch ontwerp

Naast de functionele voordelen biedt de hoekoplossing heroal VS Z talrijke esthetische opties. Bij de keuze van het screendoek zijn standaard zo’n 250 textielsoorten beschikbaar, van semi-transparant voor daglicht in het gebouw tot volledig dichte voor bijna verduistering. Wanneer het screendoek niet wordt gebruikt, verdwijnt het in het heroal opbouwkastsysteem (grootte 105 en 125 mm). De roestvrijstalen kabelgeleiding zorgt voor een subtiele aansluiting van de doeken in het hoekbereik. Het geraffineerde design wordt geaccentueerd door de bijzonder smalle screengeleidingsrails van slechts 25 millimeter aan de zijkant. Op verzoek kunnen geleidingsrails en kastsysteem volledig in het pleisterwerk worden verwerkt. De afwerking van de geëxtrudeerde onderdelen met de zeer weerbestendige heroal hwr-poedercoating biedt extra ontwerpmogelijkheden.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details