Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Zware lasten veilig en ergonomisch vervoeren met een trapklimmer
De gebruiker kan met één druk op de knop de hellingshoek van de trapklimmer veranderen.

Zware lasten veilig en ergonomisch vervoeren met een trapklimmer

Automatische software-upgrades en real-time opvolging vanop afstand

Zware ramen en deuren via de trap naar boven brengen, is een heus karwei. De Skipper Plasmoid van Zonzini is een ideale ‘partner’ om dat alleen en toch op een veilige en ergonomische manier te doen. Dankzij twee onafhankelijk aangedreven non-slip rupsbanden behoudt deze trapklimmer steeds zijn grip en kan het 360° draaien. Bedienen is kinderspel via de joystick en dankzij Zonzini Connectivity gebeuren software-upgrades automatisch en kan men de status vanop afstand en in real-time monitoren.

De elektrische trapklimmer Skipper Plasmoid van Zonzini vervoert moeiteloos zware meubelen en machines, maar ook ramen en deuren.

Zonzini is al ruim 45 jaar gespecialiseerd in de ontwikkeling van elektrische trapklimmers voor het transport van zware goederen. “Er zijn heel wat mensen die dagelijks zware ladingen via de trap van boven naar beneden of omgekeerd moeten sleuren. Denk maar aan de montageteams van ramen en deuren”, stelt zaakvoerder Jacopo Zonzini. “We hebben goed naar de problemen geluisterd en onze Skipper daarop afgestemd. Daardoor kan men die zware goederen nu op een veilige, betrouwbare en vooral ook ergonomische manier transporteren.”

Lading in balans

Manoeuvreren op trappen brengt wel wat uitdagingen met zich mee. Vaak is er slechts weinig ruimte in de hoogte of is een overloop of doorgang heel smal. Het is ook belangrijk dat de lading op elk moment in balans blijft, zodat er geen schade aan goederen, trappen, leuningen en muren ontstaat én de veiligheid van de operator steeds gegarandeerd wordt. 

“Bij systemen op wielen moet de operator op elke trede de goederen zelf in evenwicht houden, waardoor de job meer tijd in beslag neemt en het risico op ongevallen toeneemt. Onze Skipper Plasmoid maakt het leven voor de gebruiker gemakkelijker. Met één druk op de knop kan die operator de hellingshoek van de trapklimmer veranderen en zo doorheen lage deuropeningen of in gangen met een laag plafond passeren”, geeft zaakvoerder Zonzini aan. 

“Draaien en keren, zelfs op smalle stroken, zonder de lading uit balans te halen, is ook geen probleem dankzij de twee onafhankelijk aangedreven rupsbanden, die het toelaten om 360° te manoeuvreren. Ze zorgen er ook voor dat de trapklimmer maximale grip op elke ondergrond behoudt, zowel binnen als buiten, zelfs op onregelmatige treden. En bedienen doet de operator als het ware met één vinger, want de trapklimmer is uitgerust met een joystick, die hem of haar toelaat om alle handelingen op een eenvoudige en intuïtieve manier uit te voeren.”

Altijd geconnecteerd

En er is meer want dankzij Zonzini Connectivity houdt men de Skipper Plasmoid altijd up-to-date en ‘in form’. Overal waar een GSM-netwerk aanwezig is, kan men immers de trapklimmer met de Zonzini cloud verbinden. “Via die connectie gebeuren software-updates automatisch en online. Is er een manier om de prestaties van de trapklimmer te optimaliseren, dan wordt er onmiddellijk ingegrepen”, sluit Jacopo Zonzini af. “De gebruiker kan op die manier ook eenvoudig vanop afstand en in real-time de status van zijn toestel tot in de kleinste details controleren en een onderhoudsbeurt inplannen. Ook wij kunnen verbinding maken met de trapklimmer en eventuele onregelmatigheden identificeren die zich tijdens het gebruik van de trapklimwagen hebben voorgedaan, waardoor we een uitstekende dienst na verkoop kunnen bieden.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details