Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
150 jaar een familiebedrijf met een uitvindersgeest

150 jaar een familiebedrijf met een uitvindersgeest

heroal viert een bedrijfsjubileum

Wat in 1874 begon als een klein handwerkbedrijf, heeft zich ontwikkeld tot een van de internationale marktleiders op het gebied van aluminium-systeemoplossingen voor de gebouwschil en de binnenruimte. Nu viert de heroal – Johann Henkenjohann GmbH & Co. KG haar 150-jarige bedrijfsjubileum. De beurs R+T in 2024 in Stuttgart markeert het begin van het jubileumjaar.

2024 is een heel bijzonder jaar voor het familiebedrijf heroal in Verl, want het viert zijn 150-jarig bestaan. Daarom zijn er dit jaar veel festiviteiten. De R+T in 2024 in Stuttgart markeert het begin. Bovendien staan er klantevenementen op verschillende locaties en tijden en een jubileumfeest in de zomer voor alle medewerkers van heroal op de planning. Het jubileumjaar eindigt met een eindfeest op de BAU in januari 2025 in München.

Met een uitvindersfeest op weg naar het succes

heroal werd in 1874 opgericht als klein ambachtelijk bedrijf dat klompen en later houten meubelpoten produceerde. Een belangrijke mijlpaal voor de huidige oriëntatie van het bedrijf was het jaar 1969, toen Johann Henkenjohann, de kleinzoon van de oprichter van het bedrijf, de rolgevormde en volgeschuimde aluminium rolluiklamel uitvond – een baanbrekende innovatie die een nieuwe industriestandaard werd. Daar is ook de bedrijfsnaam heroal van afgeleid (Henkenjohann rolvormt aluminium). De toenmalige bedrijfsleidster van heroal, dr. Vera Schöne, lid van het adviescollege van heroal, denkt graag terug aan de bijzondere uitvindersgeest van haar vader: “Mijn vader was een echte uitvinder. Hij had altijd nieuwe ideeën in zijn hoofd en was constant aan het ontwikkelen. Als hij een nieuw idee had, moest het meteen op papier worden gezet. In geval van nood volstond de rand van een krant.

In de loop der decennia is het productassortiment voortdurend uitgebreid: Begin jaren zeventig werden raam- en deursystemen in het assortiment geïntegreerd, in de loop van de jaren negentig kwamen daar vliesgevelsystemen bij en sinds 2015 is heroal ook op de markt als leverancier van zonweringssystemen. Baanbrekende innovaties hebben altijd centraal gestaan bij de nieuwe en verdere ontwikkeling van het uitgebreide product- en serviceaanbod van heroal.

Vandaag hoort het bedrijf, dat intussen wordt geleid door de vijfde generatie van de familie, dr. Max Schöne en de operationeel directeuren Jürgen Peitz en dr. Ramon Knollmann tot de internationale marktleiders op het gebied van aluminium systeemoplossingen. heroal heeft ongeveer 900 medewerkers en is wereldwijd betrokken bij de bouw van duurzame en hoogwaardige woningen en industriële gebouwen. De systemen voor rolluiken, zonwering, roldeuren, ramen, schuifdeuren, vliesgevels en overkappingen worden ontwikkeld in de Duitse bedrijfslocaties Verl en het nabijgelegen Hövelhof. Ze worden via het logistieke centrum in Hövelhof gedistribueerd in Europa, Noord-Amerika en Australië.

Samen succesvol

Dat heroal kan terugblikken op zo’n succesvolle 150-jarige bedrijfsgeschiedenis, is grotendeels ook te danken aan de samenwerking met een heleboel partners van heroal over de hele wereld. “Een langdurige partnerschap en de doorontwikkeling van ons product- en serviceaanbod in constante uitwisseling met onze partners maakt deel uit van de bedrijfsfilosofie van heroal en is de basis voor een gemeenschappelijke doorontwikkeling. Zo kunnen wij inspelen op de wensen van onze klanten en de markteisen en met onze systeemoplossingen een bijdrage eraan leveren dat gebouwen van nu en de toekomst duurzamer, veiliger en comfortabeler worden gemaakt, terwijl we tegelijkertijd voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van design en architectonische vrijheid”, legt dr. Max Schöne uit. Deze aanspraak wordt benadrukt door de bedrijfsslogan „simply better spaces for life“.

Voor 2024 legt heroal veel nadruk op de doorontwikkeling van het product- en serviceportfolio. Op de R+T in Stutgart worden aan het begin van het jaar verschillende innovaties voorgesteld. Daartoe horen nieuwe configuratie- en bestelmogelijkheden om arbeidsprocessen tijdbesparender, efficiënter en papierloos vorm te geven. Nieuwe producten zoals een innovatief combinatiekastsysteem, oplossingen met geïntegreerde solarmotor en nieuwe hoekeindlijsten en slagregendichte geleiderails breiden het assortiment rolluiksystemen uit en flexibiliseren het. Bij de zonweringsystemen staan nieuwe ontwikkelingen zoals het systeem heroal VS Z CS centraal, die naadloos in de deurposten-dwarslatten vliesgevels kunnen worden geïntegreerd. Ook het thema oppervlakken en veelzijdige designs staat als een van de kerncompetenties van heroal in 2024 centraal. Zo worden de mogelijkheden voor de vormgeving van roldeuren uitgebreid met de coatingstechnologie heroal SD voor optieken in hout, roest of beton met veel effect. Nieuwe oplossingen voor de slimme gebouwautomatisering maken het aanbod van heroal compleet en leveren nog een bijdrage aan de verbetering van energie-efficiëntie, comfort en veiligheid in de bouw van woningen en industriële gebouwen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details