Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Duurzaam renoveren met stelkozijnprofielen van Recystel

Duurzaam renoveren met stelkozijnprofielen van Recystel

In de florerende renovatiemarkt worden, net als in de nieuwbouw, de eisen rondom het naadloos afdichten van naden en kieren in de gevel steeds strenger. RecyStel biedt een uitgebreid assortiment duurzame en circulaire kunststof stelkozijnprofielen voor houten, kunststof en aluminium kozijnen. “Van koudebruggen is met onze stelkozijnprofielen geen sprake meer”, zegt directeur Theo van Gorkom van RecyStel.

Waarom gebruik je eigenlijk een stelkozijnprofiel?

Een stelkozijnprofiel is lat of frame die in de muuropening (spouw) van een gebouw wordt aangebracht en zo de verbinding vormt tussen de buiten- en binnenmuur. Dankzij het stelkozijnprofiel zit het uiteindelijke montagekozijn veel steviger in de spouw en worden beschadigingen voorkomen. Doordat het montagekozijn niet in de spouw is verankerd, is er minder kans op scheuren en schade in de binnenmuur. Bovendien wordt het risico op loskomen van het kozijn slim ondervangen. De belangrijkste functie van het stelkozijnprofiel is echter om een goede en duurzame kierdichting en wind- en waterdichtheid te garanderen en om tocht in de spouwmuur te voorkomen.

RecyStel stelkozijnprofielen bestaan voor meer dan 95% uit gerecyclede materialen

De duurzame stelkozijnprofielen van RecyStel bestaan voor meer dan 95% uit gerecyclede materialen, veelal afkomstig uit oude kozijnen, reststukken en zaagafval. “Het materiaal dat we voor de productie gebruiken, is hoogwaardig PVC, dat volledig vrij is van weekmakers”, zegt Van Gorkom.

Recystel stelkozijnprofielen hebben een aanzienlijk langere levensduur dan hout

Het grootste voordeel van kunststof stelkozijnprofielen is de stabiele kwaliteit. “Kunststof is ongevoelig voor weersinvloeden, neemt geen vocht op, rot of schimmelt niet en ook van kromtrekken is geen sprake. De kunststof stelkozijnprofielen hebben hierdoor een veel langere levensduur dan houten varianten en vragen aanzienlijk minder onderhoud”, zegt Van Gorkom. “Schilderwerk is niet nodig en er zijn geen beschermende en vochtkerende DPC-folies nodig.”

De opgeschuimde profielen hebben voor verwerkers wel dezelfde gunstige eigenschappen als hout. “Zij kunnen de stelkozijnprofielen eenvoudig zagen, frezen, boren en andere bewerkingen uitvoeren, zonder risico op scheuren. Het maakt ze ook geschikt voor houtskeletbouwprojecten. Doordat de profielen tot op de honderdste millimeter nauwkeurig geëxtrudeerd worden, zijn er geen variabelen in breedte en dikte. De stelkozijnprofielen kunnen bovendien op exact de juiste lengte worden afgekort”, zo schetst Van Gorkom. “Bovendien kan het materiaal wel tien keer gerecycled worden. “Dat maakt onze stelkozijnprofielen vele malen duurzamer dan hout.”

RecyStel stelkozijnprofielen kennen een uitmuntende thermische isolatie 

Nadat de ingezamelde kunststof is gegranuleerd, wordt tijdens het extrusieproces een speciaal gas aan de stelkozijnprofielen toegevoegd, waardoor zij opschuimen. Van Gorkom: “Het resultaat is een ‘gerecycled geschuimd PVC’ met een goede thermische isolatie. Met een U-waarde van 0,38 W/m²K zijn onze thermische isolatieprestaties tot 40% beter dan bij standaard kunststof.” Dat maakt de stelkozijnprofielen ook bij uitstek geschikt voor passiefhuisconstructies, Nul-op-de-Meterwoningen en (B)ENG-projecten.

Leverbaar uit voorraad via webshop

Alle RecyStel stelkozijnprofielen zijn uit voorraad leverbaar via de webshop. “We leveren aan professionele verwerkers zoals kozijnspecialisten en aannemers, maar ook aan particulieren. Ook onder die doelgroep groeit de vraag naar goed isolerende en onderhoudsvrije oplossingen”, zegt Van Gorkom. “Voor geïnteresseerden hebben we ook een gratis monsterbox samengesteld die we gratis toesturen. Die geeft een goed beeld van de keuze aan verschillende stelkozijnprofielen die we bieden.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details