Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Duurzame zonwering voor topklinisch ziekenhuis

Duurzame zonwering voor topklinisch ziekenhuis

Als de focus ligt op kritische en complexe zorgverlening

Het Rijnstate Ziekenhuis in Arnhem voorziet ruim een half miljoen inwoners van ziekenhuiszorg van topklinische kwaliteit. Het ziekenhuis ontstond in de jaren ’80 na fusies tussen drie Arnhemse ziekenhuizen. Zo werd het grootste algemene ziekenhuis in de regio geboren. Een nieuwbouwcomplex opende de deuren in 1995, waarna het centrum zich vlug ontpopte tot een gespecialiseerd behandelings­centrum. De focus ligt op kritische en complexe zorgverlening. Zo is er een uitgebreid en modern operatiecomplex bovenop een vernieuwde Intensive Care afdeling. 

Evolueren naar de toekomst

Bij een organisatie die zo doelgericht werkt op het verzorgen van de mens heerst er natuurlijk ook zorg voor de infrastructuur. Het gebouw moet mee-evolueren met de tijd om de beste zorg te kunnen voorzien. Zo zijn er in recente jaren verbouwingen geweest aan het operatiecomplex en de intensive care ruimtes. Er werd een nieuw Centrum voor Vrouw en Kind gebouwd en de klinische psychiatrische afdeling werd helemaal opnieuw ingericht.

Zo moest ook de buitenzijde van het gebouw onder handen genomen worden. Oververhitting is een zeer actueel bouwkundig vraagstuk bij veel projecten en ook hier was het een punt op de agenda. Bij kerngezonde mensen kunnen er al gezondheidsklachten optreden bij langdurig en overmatig warm weer. Voor een gevoeligere doelgroep zoals ziekenhuispatiënten moest er dus een degelijke oplossing gevonden worden.

Zonlicht zonder oververhitting

Tijdens de renovatiewerken van de gevel werd dan ook gekozen voor de DucoSun ­Cubic. Deze architecturale zonwering laat toe om de opwarming van het gebouw op een natuurlijke en energiezuinige wijze tegen te gaan. Het product onderscheidt zich door een strakke, rechthoekige lamelvorm. De plaatsing op de gevel zorgt voor een maximum aan diffuus zonlicht, waardoor warmte geweerd wordt maar er nog steeds voldoende licht binnenkomt. 

Rijnstate Ziekenhuis te Arnhem koos voor een duurzame oplossing om oververhitting tegen te gaan en zet zo een belangrijke stap richting de toekomst. De gevellamellen zullen decennialang bijdragen aan een aangenaam binnenklimaat, waardoor de medewerkers van Rijnstate hun belangrijke werk kunnen voortzetten.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details