Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Harmonieus en in stilte wonen in Amsterdam-Noord

Harmonieus en in stilte wonen in Amsterdam-Noord

Thuis kun je nu echt ontspannen, in alle rust!

In het bruisende hart van Amsterdam-Noord is de omgeving verrijkt met het ambitieuze project ‘Gare du Nord’. Dit grootschalig ontwikkelingsproject omvat de prachtige mix van commerciële ruimtes, 185 huurappartementen, 177 studentenwoningen en twee hotels, samen met een ruime parkeergelegenheid. Woningbouw in een grote stad zoals Amsterdam brengt wel wat uitdagingen met zich mee, en het waarborgen van een gezond binnenklimaat is daar één van. Een grote uitdaging was het garanderen van voldoende verse buitenlucht in de woningen, zonder dat bewoners steeds worden blootgesteld aan het constante stadslawaai. Denk daarbij aan bijvoorbeeld de drukke buslijn en het metrostation die zich in de buurt bevinden.

Edwin Pelkman, technisch commercieel adviseur gevel, vertelt over het project: “Voor Gare Du Nord hebben we daarom de Duco Acoustic Panel 300 module gebruikt die het geluid reduceert met 17dB. Bij dit gebouw werd een zogenaamde geluid-loggia toegepast. Dat wil zeggen:  een akoestisch muurrooster met daarachter een deur die als slaapkamerraam gebruikt kan worden. “

Mastering Urban Sound

Niet iedereen beseft het, maar te veel lawaai kan behoorlijk storend zijn in ons dagelijks leven. Het heeft invloed op onze concentratie en verhoogt ons stressniveau. Die stress kan zelfs leiden tot een hogere bloeddruk en meer risico op hart- en vaatziekten. En laten we eerlijk zijn, thuis is de plek waar we juist willen ontspannen na een lange dag van werken.

Gelukkig is er de oplossing: de Duco Acoustic Panel. Dit inbouw muurrooster, op maat gemaakt, dempt geluid tot wel 17dB dankzij speciale geluiddempende minerale wol die daarbovenop ook brandwerend is. De unieke eigenschappen van het Duco Acoustic Panel bieden een perfecte balans tussen functionaliteit en esthetiek. Doordat ze op maat worden gemaakt, integreren ze naadloos met de raampartijen van de nieuwe woningen in Gare Du Nord. Deze onopvallende maar doeltreffende toevoeging zorgt voor een uniform en strak gevelbeeld, terwijl het de akoestiek binnen optimaliseert.

Jan Hardlooper, adviseur akoestiek, bouwfysica en brandveiligheid bij Buro Bouwfysica legt uit: “Hoe maak ik een geluidluwe zijde die ik niet heb? Dát is een veel gestelde vraag. Bij het maken van een geluidluwe zijde hoef je echter niet de volledige gevel geluidsluw te maken. Het volstaat om een deel te doen. Een hele goede oplossing daarbij is het rooster Duco Acoustic Panel. Door toepassing van deze roosters ervaren bewoners dat de geluidbron er wel is, maar dat je deze binnen nauwelijks waarneemt. Precies wat je wil voor een goede, geluidluwe woning.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details