Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Nieuw schuifsysteem in  primeur te bewonderen

Nieuw schuifsysteem in primeur te bewonderen

Op Polyclose verzamelen zich straks opnieuw honderden exposanten uit tientallen landen. Het komt er als firma op aan eruit te springen. Raam- en deurenproducent Schüco wordt er vast en zeker één van de grote blikvangers, met een aantal heel opvallende aluminium nieuwigheden. Zo is er onder meer de Belgische avant-première van het gloednieuwe schuifsysteem Schüco ASE 80 LC, een stijlvolle combinatie van design, comfort en Duitse topkwaliteit.

De Schüco Group streeft wereldwijd naar leiderschap. Permanente innovatie, spitstechnologie en servicegerichtheid zijn daarbij cruciaal, maar ook de aandacht voor nieuwe woon- en werkvormen of milieu en duurzaamheid. Vandaag opent Schüco al een venster op de toekomst met comfortverhogende innovaties op vlak van automatisatie, ventilatie, veiligheid, akoestiek en urbanisatie. Schüco ramen, deuren en vliesgevels worden wereldwijd toegepast in particuliere woningen, appartementen, kantoren en openbare gebouwen.

Op Polyclose toont Schüco de integratie van de FWS 35 PD met het transparante schuifsysteem ASE 67 PD.

 

Nieuw schuifsysteem

Zo staat Schüco bekend om haar bijzonder elegante schuifsystemen met verdekt beslag en slanke profielen. De ASE 80 LC – waarbij LC staat voor ‘Lean Construction’ – is de nieuwste telg van deze familie. De vormgeving is hypermodern. Alles is erop gericht zoveel mogelijk licht binnen te laten, zonder aan energie-efficiënte en comfort in te boeten. Met dit nieuwe systeem behoren vleugelgewichten tot 500
kilogram en vleugelhoogtes en -breedtes tot 3,5 meter tot de mogelijkheden. Zo komt de voornaamste kwaliteit van dit systeem perfect uit de verf: de wijze waarop grote en tezelfdertijd uiterst transparante schuifelementen kunnen worden gerealiseerd. Dankzij de vlakke dorpel ‘Design Line’ kan heel eenvoudig een barrièrevrije verbinding van binnen naar buiten gecreëerd worden. Voor een maximale transparantie kan men kiezen voor een filigraan haakbereik van slechts 40 mm. Daarnaast is het mogelijk SmartStop- en SmartClose-modules te integreren, die de vleugel automatisch zacht afremmen en sluiten. Ook op het vlak van de veiligheid heeft de ASE 80 LC heel wat te bieden, met een inbraakwerendheid tot klasse 2.

Facid: een nieuwe manier om gevels te bekleden

Een andere nieuwigheid is de FACID. Bij renovatie of nieuwbouw is het vaak wenselijk het gebouw met textiel af te schermen van klimatologische invloeden. De FACID is de toekomst van deze bekleding. Het bewaart maximaal het zicht van binnen naar buiten én beschermt optimaal tegen zon en regen. De stof is in verschillende kleuren beschikbaar en er kunnen digitale prints op gemaakt worden, zodat het een echte communicatietool kan worden. Zowel het design als de erop aangebrachte communicatie kunnen snel en flexibel gewijzigd worden, zonder dat het gebouw zelf erdoor beïnvloed wordt. De FACID is dus heel efficiënt aan te passen aan gewijzigde omstandigheden of vereisten. Bovendien zijn de elementen in hoge mate recycleerbaar, prefabriceerbaar én eenvoudig te installeren.

Met de ASE 80 LC behoren vleugelgewichten tot 500 kilogram en vleugelhoogtes en -breedtes tot 3,5 meter tot

 

Integratie van gevelsystemen

Tot slot plaatst Schüco de integratie van het gevelsysteem FWS 35PD en FWS 60 CV in de schijnwerpers. Een perfect transparante architectuur vereist grote glaspartijen in combinatie met pure, smalle profielsystemen. Deze kloof tussen esthetiek en smalle constructievereisten kon niet volledig overbrugd worden tot Schüco de FWS 35 PD, met zijn geringe aanzichtbreedte van 35 mm, ontwikkelde. Op Polyclose toont Schüco de integratie van de FWS 35 PD met het transparante schuif­systeem ASE 67 PD. Het resultaat is een thermisch hoog geïsoleerde aluminiumconstructie met nagenoeg profielloze transparantie, door Schüco samengevat onder de passende omschrijving ‘seamless’, of naadloos.     POLYCLOSE – STAND 1310

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details