Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Nieuwsoverzicht KUFA 2020
Robert Tänzel, Mark Beukert en Ivia Maurovic van Gealan.

Nieuwsoverzicht KUFA 2020

“Het was een mooi en dankbaar jaar! En dat belooft veel voor de toekomst!” aldus Henk Weber en Didier Holslag vanuit het hoofdkantoor in IJmuiden.


Voorjaar 2020

RenoS9000® wordt geboren!

In de eerste maanden van 2020 werd de basis gelegd; de lancering van de RenoS9000® later in het jaar, in samenwerking met Gealan. “Als CEO Ivica Maurovic van Gealan niet in ons concept van dit renovatieprofiel had geloofd, dan hadden we dit nooit zo mooi kunnen uitontwikkelen en uitrollen”,  zegt Henk. “De kwaliteit van zijn afdeling matrijzenbouwers is misschien wel de hoogste in dit hele marktsegment. Daardoor hebben wij nog nooit eerder in de geschiedenis van ons bestaan zo snel en zo succesvol een profiel op de markt kunnen brengen. De RenoS9000® is eigenlijk niet meer weg te denken sinds dit jaar.”


Zomer 2020

In de zomer van dit jaar slaagde KUFA Raamsystemen er in om de eerste pilot met de RenoS9000® succesvol af te ronden. Dat gebeurde in samenwerking met PTC Kozijnen en Bouwgroep Dijkstra-Draisma bij 26 woningen in Grootegast waar ook de bewoners al snel de voordelen van de RenoS9000® ontdekten. Dit profiel – speciaal voor de renovatiemarkt – heeft als grootste voordeel dat er geen sloopwerkzaamheden meer zijn, waardoor de hoeveelheid afval ook flink vermindert. Het profiel bestaat uit twee delen. Er zit een gepatenteerd sluitstuk, om de binnenkant mooi af te werken. Het voldoet volledig aan de duurzaamheidswensen die er nu zijn waardoor de subsidiemogelijkheden ook toenemen.  

In een prachtig YouTube filmpje legt KUFA Raamsystemen uit hoe de RenoS9000® werkt.


Najaar 2020

Natuurlijk een vooruitblik op 2021! ‘De markt zal blijven groeien’

In het afgelopen jaar werd de lezer van Profiel al een kleine inkijk geboden in de tweede productielocatie van Kufa Raamsystemen in aanbouw. Deze bevindt zich ook in IJmuiden. 

Henk Weber: “Naar verwachting kunnen we in het eerste kwartaal van 2021 volledig opstarten. We zijn nu druk bezig met het opleiden van onze medewerkers; we gaan daar natuurlijk volledig gedigitaliseerd en geautomatiseerd werken. Er zal dus een flinke efficiencyslag worden gemaakt. Daardoor kunnen we de RenoS9000® nog verder in de markt zetten. We verwachten hierdoor ook veel meer turn-key te kunnen leveren naar onze partners. Ons productenscala wordt daardoor flink breder. Dat is overigens in de huidige tijden geen overbodige luxe want ook voor 2021 verwacht ik dat half Nederland nog thuis zal werken en dat er daardoor blijvende aandacht zal zijn voor de kwaliteit van de eigen woonomgeving. Consumenten zullen meer dan ooit verbeteringen aan hun eigen woningen willen blijven aanbrengen. De markt zal – zo schat ik in – blijven groeien.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details